Smartphone-ul vă distrage atenția chiar și atunci când nu îl utilizați

0
540

Cât puteți rezista bâzâitului emis de smartphone-ul personal în fiecare zi? Se pare că aceste alerte ne pot distrage atenția chiar și atunci când le ignorăm.
Academicienii de la Universitatea de Stat din Florida au descoperit că beep-urile primite ne fac mințile să rătăcească aiurea, chiar dacă nu ridicăm telefonul, astfel că începem să ne gândim cine ne-ar fi putut contacta și cum am putea răspunde. „ Deși aceste notificări sunt în general de scurtă durată, ele pot declanșa gânduri irelevante, care ne afectează capacitatea de concentrare și implicit îngreunează îndeplinirea unei sarcini”, conchide raportul.
În scopul studiului, niște voluntari au fost bombardați cu alerte, deși acest fapt nu le-a fost adus la cunoștință în prealabil. Cei care au primit notificările au fost mai puțin productivi decât de obicei și au făcut mai multe erori. De fapt, cercetătorii au descoperit că o singură notificare ne poate distrage atenția în aceeași măsură în care o face inițierea unui apel sau expedierea unui mesaj (care ar putea avea implicații serioase în diferite scenarii și în special în cazul în care utilizăm smartphone-ul la volan).
În concluzie, dacă doriți să faceți progrese sau să duceți la bun sfârșit o îndatorire nu e suficient să ignorați beep-urile și notificările primite pe telefon. Trebuie să-l închideți!

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.