SUA vrea să dezvolte uniforme invizibile

0
530

Armata Statelor Unite ale Americii vrea să dezvolte în mai puțin de 18 luni uniforme de camuflaj care vor putea să facă trupele de pe câmpul de luptă invizibile.

Armata americană vrea să testeze cele mai noi tehnologii de camuflaj și a apelat la diverse companii de fabricare a metamaterialelor. Metamaterialele au fost prezentate publicului în anul 2006, iar aceestea sunt structuri extrem de adaptabile care pot să îndoaie lumina în jurul purtătorului, ceea ce le face invizibile din anumite unghiuri.

De atunci, tehnologia a întâmpinat probleme tehnice, iar multe dintre aceste materiale au fost testate cu succes doar într-un laborator în condiții specifice, dar acum armata dorește ca tehnologia să fie dezvoltată în întregime. Dacă tehnologia nu reușește să facă trupele complet invizibile, atunci cel puțin să fie lipsite de umbră în anumite lungimi de undă. Potrivit specificațiilor armatei americane, ei sunt în căutare de a crea uniforme de camuflaj invizibile care funcționează la orice temperatură și în orice condiție meteorologică, care nu necesită o sursă de alimentare și care să poată fi integrate în restul echipamentului soldatului.

dw

Cu toate acestea, este puțin probabil să vedem curând o armată cu adevărat inviziblă într-un război. Martin Wegener de la institutul de tehonologie Karlsruhe din Germania, a declarat că invizibilitatea completă a obiectelor microscopice pentru toate culorile vizibile este fundamental imposibilă. Echipa lui Martin a creat o pelerină invizibilă folosind cristale fotonice, dar pelerina funcționa numai pe anumite lungimi de undă.

Se pare că cel mai bun mod pentru a realiza o armată complet invizibilă este să creezi uniforme care conțin imagini fotonice colorate. Unele companii precum firma canadiană HyperStealth Biotechnology pretind că pot deja să îndeplinească cerințele armatei americane. Firma canadiană a declarat că au prezentat un lucru asemănător cercetătorilor americani în anul 2014.

Momentan nu au apărut detalii sau fotografii oficiale ale materialului, așa că până atunci, va vom ține la curent.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.