Tutorial: Un simplu truc îţi poate face iPhone-ul mult mai rapid

0
582

Orice utilizator de iPhone ştie că dacă porneşte funcţia „Reduce Motion” va dezactiva o parte din animaţii şi efecte parallax în iOS 9. Se pare că acest lucru nu este de ajuns, unii oameni nu doresc animaţii absolut deloc. Din fericire, există un fix sau mai bine spus un bug pentru asta.

Chiar şi atunci când setările pentru „Reduce Motion” sunt active, iOS 9 tot mai are anumite efecte de „fade” la intrarea şi ieşirea din aplicaţii. Cu toate acestea, potrivit celor de la 9to5Mac, există un truc prin care se pot dezactiva complet toate aceste mici „artificii” vizuale. Clipul de mai sus este cea mai bună demonstraţie şi îţi arată tot ce ai de făcut.

Să scapi de animaţii nu este aşa dificil însă necesită un oarecare nivel de persistenţă. Mergi la Settings, General, apoi la Accessibility. Odată ajuns acolo, găseşte opţiunea Assistive Touch şi porneşte-o. Ţine cont că pentru a putea face asta trebuie să ai „Motion Reduce” oprit. Acum vine şi partea puţin mai grea. Odată ce Assistive Touch este pornit, vei observa pe home un icon mic şi transparent. Trage-l în colţul din dreapta-jos şi dă un Swipe pentru a deschide Spotlight. De îndată ce vei vedea icon-ul Assistive Touch că apare sub tastatură (vezi imaginea de mai sus), închide Spotlight. Dacă sincronizarea a fost făcută corect, vei observa că executarea Spotlight este mai rapidă ca înainte, asta însemnând că animaţiile au dispărut.

Odată ce animaţiile au fost înlăturate, ele vor reapărea în cazul în care vei restarta iPhone-ul. În caz contrar, te poţi bucura de o viaţă fericită alături de telefonul tău fără animaţii. Dispozitivul tău nu va deveni realmente mai rapid ci timpul de reacţie va fi mult mai scurt în lipsa animatiilor.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.