Un simplu text trimis poate duce către colapsul iPhone-ului

0
735

Un simplu mesaj text trimis către un iphone poate cauza în cel mai rău caz prăbușirea smartphone-ului destinatarului sau un reboot automat fără vreun fel de avertizare.

Vestea bună e că există o șansă infimă ca cineva să compună mesajul distrugător în mod pur accidental. O parte din cei căzuți pradă scenariului nociv pot fi găsiți printr-o simplă căutare pe Twitter.

Nu sunt deocamdată larg-acceptate explicații despre fenomenul neplăcut care ia naștere odată cu trimiterea textului, dar un utilizator de Reddit susține că vina principală o poartă modul cum este procesat textul unicode de către notificările de banner. Bineînțeles că asta e doar o explicație printre probabil alte câteva mii și e imposibil să fie supusă la test veridicitatea fiecăreia.

Nu e prima dată când incidente de genul celui cauzat de textul malefic au loc, dar în ultimii ani ele au fost mai mult absente, deși cei de la Apple s-au dovedit a fi destul de rapizi în a crea diferite probleme, cel mai probabil în mod involuntar. Unul dintre bug-urile care au cauzat în trecut situații neplăcute a fost Snapchat, capabil să permită atacatorilor cibernetici să inunde device-uri cu foarte multe informații până când acestea intrau în colaps.

Într-un mail trimis către un site de specialitate, o persoană care a dorit să nu i se dezvăluie identitatea a susținut că multi internauți sunt precauți în privința unei erori apărute în cadrul iMessage, cauzată de o serie specifică de caractere Unicode. El a menționat însă și că Apple lucrează la realizarea unui update de software care să înlăture astfel de probleme care pot apărea în viitor.

Alți internauți au raportat către diverse surse că prin simpla trimitere a unei poze către telefonul persoanei afectate, prin aplicația destinată pozelor, se poate accesa istoria mesajelor ștergându-se astfel mesajul care cauzează colapsul device-ului și problema fiind rezolvată.

Textul nociv pentru device-uri de care tot vorbim este alcătuit dintr-un set de caractere din alfabetul arab, și știm sigur că efectul neplăcut poate avea loc doar prin a trimite textul de la un iphone la alt iphone.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.