Noile telefoane Lumia 950 și Lumia 950 XL de la Microsoft au fost lansate

0
668

După anunțul făcut recent de Google privind lansarea noilor modele Nexus, LG Nexus 5X și Huawei Nexus 6P, iată că a venit rândul celor de la Microsoft să-și lanseze noile produse, dintre care se evidențiază cele două noi smartphone-uri: Lumia 950 și Lumia 950 XL.

Deși estimările specialiștilor prognozau direcționarea celei mai mari părți din atenția participanților la evenimentul de marți din Redmond către noua tabletă Surface Pro 4, cele două noi vârfuri de gamă de la Microsoft au întrecut toate așteptările.

3

Modelul supradimensionat Lumia 950 XL a atras atenția în mod special prin caracteristicile sale de top cum ar fi procesorul Qualcomm Snapdragon 810 octa-core la 2GHz și ultima tehnologie de răcire lichidă ce fusese dezvoltată inițial pentru tableta Surface.

Generosul ecran OLED de 5,7-inch cu rezoluție 2560 x 1440 pixeli la 518 ppi al modelului Lumia 950 XL este însoțit de 32GB spațiu de stocare, ce poate fi extins la 2TB prin card microSD, o cameră de 20-megapixeli ce filmează la 2160p cu 30fps având lentile Carl Zeiss, blitz natural triplu LED RGB, stabilizator optic de imagine și cameră frontală de 5-megapixeli ce filmează la 1080p. Bateria este de 3340 mAh iar telefonul are grosimea de 8,1 mm și greutatea de 165 grame.

2

Ambele smartphone-uri dispun de tehnologia Glance prin care poți vedea pe ecran lucrurile esențiale precum programările întâlnirilor, fără a afecta autonomia smartphone-ului, indiferent de faptul că acesta se activează la fiecare extragere din buzunar.

Ambele telefoane beneficiază și de conectori USB Type-C pentru 5Gbps viteze de transfer și cu ajutorul cărora bateria se poate încărca în numai 30 de minute la 50% din capacitate, plus tehnologia Hello ce permite deblocarea acestora prin recunoașterea facială.

4

In plus, Lumia 950 și Lumia 950 XL dispun de un Display Dock pentru conexiuni HDMI, DisplayPort și trei mufe USB cu care telefonul se poate transforma în monitor. Cu ajutorul aplicațiilor Windows 10 și Continuum preinstalate se pot rezolva sarcinile de la birou cu ajutorul smartphone-ului.

Daca toate acestea sună prea bine pentru a fi adevărate, nu ne mai rămâne decât să așteptăm luna noiembrie, când Lumia  950 și Lumia 950 XL vor fi disponibile fanilor Microsoft pentru prețul de 549 respectiv 649 dolari.

 

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.