eDrink, o metodă revoluţionară de aţi încărca bateria telefonului

0
574

Tehnologia, precum orice alt domeniu de activitate, se practică încă de la o vârstă fragedă, urmând ca pe viitor să ofere timp pentru a acumula suficiente cunoştinţe în favoarea dezvoltării unui element ce ar putea revoluţiona întreaga industrie. Dovada acestui fapt este reprezentată de o tânăra de 18 ani care a reuşit pe baza cunoştinţelor acumulate, să dezvolte un dispozitiv impresionant, denumit şi eDrink, care ar trebui să le facă viaţa mai uşoară oamenilor.

Piaţa de încărcătoare pentru terminalele portabile a devenit un mediu extrem de larg, asta datorită în principal metodelor unice prin care beneficiarul îşi poate încarca telefonul sau tableta într-un mediu sigur şi fără prea mari bătăi de cap. Un exemplu concludent în acest caz este reprezentat de încărcătorul bazat pe energia solară, sau mai bine spus energia verde, care din păcate nu este tocmai cea mai bună soluţie, neavând o putere suficient de ridicată cât să încarce telefonul sau tableta într-un timp cât mai scurt. Tocmai de aceea, o tânără dezvoltatoare a pus bazele unui sistem ce ar putea servi ca o alternativă pentru modul în care încărcăm bateria telefonului.

Ann Makosinski, este cea care a reuşit să dea viaţă dispozitivului eDrink. Acesta, conform relatărilor făcute până la momentul de faţă, este capabil să vă încarce bateria telefonului, atunci când vă serviţi cafeaua de dimineaţă. Poate vă gândiţi că sistemul pare unul foarte complex şi implică oareşce cunoştinţe, însă modul său de funcţionare este destul de simplist. Mai exact, terminalul eDrink se foloseşte de căldura generată de băutura fierbine pentru a o transformă ulterior prin intermediul unui sistem în energie electrică. Deşi este o idee simplă, se pare nimeni nu s-a gândit să dezvolte un astfel de dispozitiv, asta până când Ann Makosinski a făcut anunţul lansării unui generator de energie electrică bazat pe căldura emanată de lichidul fierbinte. Nu este prima dată când Makosinski dezvoltă un astfel de dispozitiv, întrucât la vârsta de 15 ani ea a reuşit să vină pe piaţă cu o lanternă ce se folosea de căldura corpului pentru a porni fasciculul luminos.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.