Windows 10 gratuit pentru piratii software-ului

0
947

În vara aceasta Windows 10 va dispune de un upgrade gratuit pentru utilizatorii de Windows 7 și Windows 8. Microsoft își extinde de asemenea oferta și pentru pirații software-ului. „Vom upgrada la Windows 10 toate computerele calificate, cu sau fără licență.” spune Terry Myerson, șeful Microsoft Windows într-un interviu cu Reuters. Această mișcare înseamnă că mii, sute de mii sau poate chiar milioane de computere vor primi o copie gratuită de Windows 10 chiar dacă o licență nu a fost dobândită în mod corespunzător. „Oricine cu un dispozitiv calificat poate face upgrade la Windows 10, inclusiv cei cu copii piratate de Windows”, spune un purtător de cuvânt Microsoft într-o declarație de acostament. „Credem că în timp clienții noștri vor realiza valoarea unui Windows licențiat în mod corespunzător și va deveni mai ușor pentru ei să continue folosirea copiilor legitime”

Microsoft are o lungă istorie în încercări de combatere a pirateriei. Windows XP a fost primul sistem de operare al Microsoft care a introdus activarea software-ului pentru a verifica licența, dar a fost învins în scurt timp cu o licență corporativă pe care mulți pirați de software au distribuit-o pe internet în 2001. Activarea software-ului a evoluat prin diferite versiuni ale Windows-ului, dar pirații au reușit să o „ocolească” de fiecare data prin diferite metode.

Deși planul celor de la Microsoft pare că va lăsa pirații software-ului să scape, studiile arată că în foarte multe cazuri, software-ul Windows cu licenta piratata este instalat pe computere noi fără a li se aduce la cunoștință clienților că dețin o copie ilegala. cei de la Microsoft au încercat diverse metode pentru a încuraja clienții să returneze computerele sau să caute o copie legală a sistemului de operare.

Pirateria sistemului de operare Windows nu este o problemă minoră, ceea ce face noul plan al celor de la Micorsoft surprinzător și semnificativ. Steve Ballmer a dezvăluit în 2011 că doar 1/10 clienti platesc pentru licența software-ului Microsoft în China, iar el s-a alăturat președintelui Barack Obama și alți lideri de afaceri pentru a evidenția această problemă. Microsoft a mai subliniat, de asemenea, impactul financiar dezastruos al pirateriei dar continuă să fie o problemă majoră în China, Rusia, India și Brazilia.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.