Acasă Stiri Sphero BB-8 este „jucăria” la care visează toţi fanii Star Wars

Sphero BB-8 este „jucăria” la care visează toţi fanii Star Wars

0

Nu cred că a existat în ultimii 38 de ani vreun robot din filmele SF mai iubit decât R2-D2 din seria Star Wars. Dar asta s-ar putea schimba în momentul în care noul episod, The Force Awakens, va ajunge pe marile ecrane, mai ales acum că oricine deţine un exemplar în miniatură a robotului BB-8 din noul film.

Fanii Star Wars au putut admira pentru prima oară simpaticul robot în primul trailer pentru The Force Awakens. Încă de atunci toţi au fost captivaţi de design-ul unic al lui BB-8alcătuit dintr-o sferă şi un cap magnetic ataşat.

În luna aprilie a acestui an, în cadrul evenimentului Star Wars Celebration, s-a rostogolit pe scenă BB-8 în mărime naturală. Din acel moment toţi au realizat R2-D2 va avea concurenţă serioasă.

bb82

În film BB-8 a fost adus la viaţă cu ajutorul unor păpuşari pricepuţi şi folosind efecte speciale. Dar pentru apariţii în viaţă reală, echipa de efecte speciale a filmului au reuşit construiască o versiune complet funcţională care poate fi controlată de la distanţă.

Încă de ceva timp se specula Sphero, o companie care deja de ani buni construieşte bile robotizate care pot fi controlate de la distanţă, ar fi în spatele versiuni din viaţă realăa lui BB-8. Fanii extaziaţi au continuat menţină focul aprins al acestei speculaţii din dorinţa de a fi creat un BB-8 disponibil oricui.

Iată dorinţele fanilor s-au materializat apărând versiunea de buzunar a lui BB-8. Costă în jur de 150 de dolari dar credeţi merită fiecare cent. Este probabil cel maiinteligent robot produs în masă până acum.

BB-8 poate face o grămadă de trucuri, majoritatea putând fi accesate doar prin intermediul aplicaţiei Android şi iOS. Corpul robotului este o bilă cu diametrul de aproximativ 8 centimetri şi este confecţionată dintr-un plastic neted asortat de elemente grafice ce par destul de durabile în timp.

Pe partea laterală în interiorul bilei se află un mecanism de auto-redresare care îi permine jucăriei se propulsesem. Conceptul este asemănător cu cel întâlnit la acele mingigonflabile, întâlnite în parcurile de distracţie, în care poţi fi introdus în ele. Mecanismul mai are şi un suport vertical care susţine capul robotului printr-un magnet, astfel capul poate levita în jurul corpului.

Atracţia magnetului este suficient de puternică pentru a ţine capul ataşat de corp, însă dacă robotul întâlneşte obstacole în calea lui aflate în partea superioară, acesta îşi vapierde capul. Dar nu este panică. Cele două părţi pot fi reatasate foarte uşor iar antenele de pe cap sunt confecţionate dintr-un plastic flexibil, deci nu va exista riscul ruperii acestora. Practic, dispozitivul poate îndeplini atât funcţia de jucărie pentru copii dar şi o piesă de colecţie pentru adulţi.

În locul port-ului MicroUSB, care evident ar fi fost un mare impediment în deblasarea robotului, Sphero a optat pentru încărcarea wireless. Încărcătorul este sub formă de dock şidesignul acestuia este similar cu cel al robotului. Jucăria se aşează pur şi simplu în dock şi această va începe automat se încarce.

După cum spuneam mai sus, BB-8 este o jucărie cu aplicaţie Android şi iOS dedicată. Dacă nu dispui de o tabletă sau un telefon ( lucru ce îmi este foarte greu de crezut în zilele noastre) descarci aplicaţia destinată jucăriei, nu vei reuşi etalezi toate trucurile pe care BB-8 ştie le facă, cu exceptia a doar câteva mişcări în timp ce se aflăconectat la dock.

Pe măsură ce rulezi aplicaţia Sphero BB-8 vei constata că este ceva cu totul special. Aceasta găzduieşte logo-ul Star Wars şi este bogată în grafici, animaţii şi efecte sonore, toate împrumutate din universul Star Wars. Comenzile sunt intuitive şi simple. Ele accesează o multitudine de funcţii, de la cartografierea obstacolelor întâlnite până la recunoaşterea comenzilor vocale.

În concluzie este un dispozitiv gen „shut up and take my money” şi sunt convins orice fan veritabil Star Wars şi-ar dori -l aibă în dotare. Deocamdată Sphero BB-8 poate ficomandat doar de pe shop-ul oficial al companiei, având un timp de livrare de 2 săptămâni de ros unghii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.