1959 Chevrolet Bel Air vs 2009 Chevrolet Malibu, ce mașină ar rezista cel mai bine in cazul unui impact?

0
372

Tehnologia construcţiilor de maşini s-a dezvoltat considerabil de bine în ultimii 50 de ani. Dacă înainte impactul dintre maşini reprezenta drumul spre lumea de dincolo, acum datorită sistemelor de siguranţă şi a materialelor de calitate ridicată, impactul poate reprezenta doar pagube majore.

Tehnologia a stat întotdeauna la baza vieţii oamenilor, odată cu evoluţia ei aducând şi în cazul maşinilor, o şansă în plus de supravieţuire pentru şofer. Indiferent dacă vorbim despre o maşină rapidă sau una de uz normal, ambele autovehicule pot cauza daune morale şoferului, nu şi dacă sunt echipate cu cele mai eficiente sisteme de siguranţă din lume.
Chevrolet_Bel_Air_1959_1

Este cert că maşinile de acum 50 de ani nu dispuneau de tehnologii avansate pentru a oferi siguranţă , însă designul lor era cu mult mai în vogă faţă de multe alte modele vândute la momentul de faţă pe piaţa auto. Pentru a demonstra rezistenţa dintre o maşină veche de 50 de ani, cei de la IIHS au pus faţă în faţă două autovehicule de generaţii diferite dar din aceeaşi gamă pentru a concretiza o dată pentru totdeauna care este gradul de risc în funcţie de tehnologiile maşinilor.

2009-chevrolet-malibu-hybrid-photo-222869-s-986x603

Chevrolet Bel Air din 1959 şi Chevrolet Malibu din 2009 sunt cele două autovehicule sacrificate testului. După cum probabil vă aşteptaţi, Bel Air în urma impactului, aproape că s-a desfăcut în mii de bucăţi, şoferul neavând nici o şansă de supravieţuire, pe când în Malibu impactul a fost cu totul şi cu totul redus, şoferul având capul protejat de airbag, mai mult decât atât, daunele maşinii au fost pe cât se poate de scăzute.

Realizând o analiză a testului, putem vedea că noile modele de maşini sunt cu adevărat evoluate, atât pentru sistemele avansate de siguranţă cât şi pentru materialele din care au fost concepute.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here