Anki Overdrive, o combinație reușită dintre cursele de mașini robotizate și jocurile video

0
612

În luna februarie a acestui an, Anki ne-a oferit ocazia să aruncăm o privire la noul  Overdrive, a doua generație de mașini de curse robotizate. Pentru această versiune au fost introduse noi vehicule de jucăƒrie, alte tehnici de joc, o nouă aplicație și piste modulare de curse care permit jucăƒtorilor să-și construiască propriile circuite personalizate. În cursul zilei de ieri, Anki a anunțat că Overdrive va fi distribuit comercianților începând cu data de 20 septembrie,  în  SUA, Marea Britanie, Germania și Canada. De asemenea, a oferit mai multe detalii despre noile modele de mașini și a dezvăluit  încムdouムmoduri de joc, numite Time Trial și King of the Hill.

Timp de aproape un an, Anki a muncit din greu la reinventarea mașinilor sale robotizate de curse, încercând să le facă să se asemene și să se comporte ca cele din jocurile video. Compania l- a angajat pe Joby Otero, fostul director de creație pentru Skylanders, pe un post similar. La rândul său, acesta a angajat o mulțime de talente de la companii producătoare de jocuri, cum ar fi EA și Activision pentru a lucra la decor, sunet, scris, dezvoltarea caracterelor și design-ul misiunilor. „Vムputeți gândi la Anki ca la un joc de studio din cadrul unei companii mari de robotică”, afirma Mark Palatucci, co-fondator Anki și director de producție. „Am vrut să aducem intensitatea lumii din jocurile video într-un loc fizic.”

Tocmai de aceea, compania a introdus ideea de comandanți IA în cursul anului trecut, care sunt în  esență personaje, pe care le atribuiți unor vehicule adverse. Apoi se presupune că trebuie să-i provocați și să-i învingeți pentru a progresa în joc. Acestor caractere le-au fost imprimate voci și personalități diferite.

Din spusele lui Palatucci, compania chiar a angajat actori pentru a împrumuta vocile lor comandanților și pentru  fiecare dintre aceste personaje a fost creată o poveste aparte. În modul Tournament, comandanții devin progresiv mai greu de învins, dupムfiecare provocare, la fel ca într- un joc video obișnuit.

În ceea ce privește jocul în sine, o mare parte a gameplay-ului Overdrive este într-adevăr neschimbat față de originalul  Anki Drive. Ca și până acum, tot ce trebuie sムfaci pentru a „pilota” mașinile este pur și simplu să pui vehiculele cuplate la Bluetooth pe pistă și acestea se vor deplasa singure. Aplicația corespondentă permite, în esență, controlul asupra vitezei, mai puțin asupra direcției(dacă virează la stânga sau la dreapta) și utilizarea armamentului. Orice altceva este manipulat de inteligența artificială a mașinii robotizate.

Cu toate acestea, se disting câteva modificări față de originalul Drive. Dupムce ați asamblat pista de curse personalizată din piesele modulare, va trebui ca mașinile să intre într-o cursă, pentru a „învăța” circuitul. În timpul cursei puteți urmări cum traseul este desenat în aplicație, în timp real. De asemenea, așa cum am menționat, aplicația a fost complet revizuită pentru a imita o experiență de joc video. Accelerarea mașinilor va declanșa sunetul unei turații de motor; influențele dramatice ale muzicii de fundal vor crește pe măsură ce cursa se apropie de final; comandanții IA țipă efectiv, în momentul în care își depășesc adversarii. Totul devine incitant și distractiv pe măsură ce joci și te duce cu gândul la un cadru real, cumva mașinile devin mai mult decât niște simple vehicule de curse.

Totuși, nu este un gameplay perfect. La un moment dat devine dificil să fii atent la aplicație și la pistă. Problema ar fi utilizarea display-ului tactil pentru funcțiile de control. Anki afirmă că există unele feedback-ul audio și că jucătorii se obișnuiesc cu ele în timp dar controalele fizice ar fi mult mai potrivite. Palatucci a menționat că versiunea finalムa aplicației va include în feedback vibrații, în scopul de a facilita acomodarea playerilor cu utilizarea display-ului tactil sau chiar de a evidenția momentul în care mașinile sunt avariate ori distruse.

În ceea ce privește noile moduri de joc, ei bine, sunt destul de auto-explicative. Time Trial este o o cursă contra cronometru, în timp ce King of the Hill vムîncurajeazムsă vă doborâți adversarii și să vedeți care dintre voi poate fi lider la expirarea timpului. Existムșase mașini noi – Skull, Groundshock, Thermo, Nuke, Guardian și Big Bang cu caracteristici și arme unice. Skull și Groundshock sunt incluse în Kit-ul Starter Anki Overdrive, în timp ce restul vehiculelor pot fi achiziționate pentru 50$ fiecare. După cum s-a menționat în luna februarie, Kit-ul Starter Overdrive va fi pus în vânzare la un preț de 150 dolari și include zece dintre piesele modulare menționate mai sus.

Alte piese suplimentare pentru pistă pot fi achiziționate separat, de oriunde, cu prețuri ce variază de la 10 la 30 de dolari, în funcție de pachet. În plus mașinile utilizate în vechiul joc Anki vor fi deasemenea compatibile cu Overdrive, dupムo actualizare de software.

Vestea cea mai bună însă, este aceea că utilizatorii de platforme Android și iOS vor putea în sfârșit să se bucure împreună de joc. Înainte, cei care utilizau iOs puteau accesa dispozitve iOS (valabil și pentru Android), deoarece platforma Android nu avea  integrat Bluetooth LE, care sa permită conectarea telefoanelor. Utilizatorii de Android erau obligați să joace împreună prin Wifi. Acum, dat fiind că acest fapt nu mai reprezintă o problemă, userii ambelor platforme pot juca împreună prin Bluetooth.

Anki ne- a oferit și o scurtă incursiune în planurile sale viitoare: compania vrea sムpună bazele unei comunități de jucăƒtori. Nu doar pentru a împăƒrtăƒși sfaturi și trucuri,  ci și în scopul de a da posibilitatea playerilor să-și  prezinte fotografiile realizate cu pistele de curse personalizate pe care le-au construit și să ofere instrucțiuni privind modul în care pot construite. „Există un tip de reacție emoționalムsporită, pe care o puteți obține privind cum un obiect fizic atât de inteligent prinde viațピ, afirmă Palatucci referitor la fuziunea dintre jocurile video și jucăriile fizice. „Când faci un lucru bun, când înțelegi ceva pe deplin,… e magie.”

 

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.