Facebook plănuiește să extindă accesul la internet pe tot globul cu ajutorul dronelor

0
716

Se estimează că 5 miliarde de oameni din întreaga lume nu au încă acces la internet. Cei de la Facebook sunt gata să investească miliarde de dolari pentru a schimba asta.

Compania a anunțat recent că plănuiește să ofere conectivitate globală la internet cu ajutorul unei drone alimentate cu energie solară, un proiect sub numele de Aquila. Planul se află încă în fazele de început dar Facebook pare a dedica foarte multă atenție în realizarea acestuia. Compania producătoare de drone Ascenta, cumpărată de Facebook anul trecut, lucrează deja la un model capabil să stea în aer până la 3 luni și să plutească la altitudini între 18,000 și 28,000 de metri. Fiecare dronă va avea dimensiunea unui avion Boeing 767, lungimea aripilor de la un capăt la altul fiind de 50 de metri însă vor avea greutatea unei mașini.

Compania estimează că vor fi nevoie de aproximativ 1,000 de drone pentru a furniza internet de înaltă viteză întregului glob. De asemenea, în cazul în care unele zone ar putea fi prea izolate chiar și pentru drone, Facebook intenționează să apeleze la sateliți. „€œVrem să oferim internet fiecărei persoane din lume” a declarat pentru New York Times Yael Maguire, șeful Departamentului de Conectivitate Facebook.

Testele inițiale de zbor sunt deja programate pentru vara aceasta, însă cel mai probabil vor mai trece ani de zile până când proiectul va fi finalizat și gata de pus în aplicare.  De asemenea, Facebook întâmpină concurență din partea Google care lucrează la un proiect similar însă cu baloane meteorologice în loc de drone. Rămâne de văzut dacă cele două proiecte vor fi puse în practică până la urmă și dacムîntradevăr vor fi capabile să ofere ce promit într-un mod eficient.

Google balloon

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.