OnePlus își lansează propria versiune de Android

0
660

Anul trecut OnePlus a încercat să concureze cu Samsung și HTC oferind pieței un smartphone flagship cu performanțe similare însă la un preț mult mai rezonabil. OnePlus One rula o versiune personalizată de Android dezvoltată de Cyanogen însă acum compania este pregătită să își lanseze propriul sistem de operare. După o serie de amânări, OxygenOS este în sfârșit disponibil pentru OnePlus One.

OxygenOS este un produs OnePlus deși în principal nu reprezintă altceva decât o actualizare modestă a  versiunii 5.0 Lollipop de la Android. Compania explică într-un post al blogului propriu că prin acest sistem de operare s-a încercat revenirea la simplitate și la lucrurile de bază, performanța și viața bateriei fiind o prioritate deasupra funcțiilor inutile și artificiilor.

În principiu asta înseamnă că software-ul nu este cu mult diferit de cel găsit în device-urile Nexus de exemplu. Au fost adăugate câteva funcții noi precum scurtături care se pot implementa în timp ce ecranul nu este activ, un meniu de setări rapide mult mai elaborat, un explorer pentru fișiere și câteva opțiuni complexe, multe dintre ele fiind deja disponibile și în Cyanogen. Simplitatea nu este neapărat un lucru rău, cu siguranță va îmbunătății stabilitatea și funcționalitatea telefonului.

Compania afirmă că scopul lui OxygenOS este de a oferii utilizatorului update-uri mult mai rapide și eficiente și o serie de servicii integrate utile.

Ce au ezitat să menționeze este că la capitolul software noul sistem de operare nu va mai fi atât de dependent de Cyanogen. Cele două companii și-au înstrăinat relațiile după ce Cyanogen a semnat un contract de exclusivitate cu o companie indiană producătoare de telefoane mobile denumită Micromax. Este de așteptat ca OxygenOS să devină în viitor sistemul de operare implicit pentru device-uri ca OnePlus Two, însă deocamdată, utilizatorul va fi nevoit să-l instaleze manual înlocuind astfel Cyanogen. Mai multe instrucțiuni pentru instalare se pot găsi pe site-ul oficial OnePlus.

 

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.