Androizii care ne vor cuceri lumea

0
664

Mulți dintre voi probabil ați vizualizat deja diverse clipuri în care sunt prezentați androizi și care circulă în prezent în mediul virtual. Pentru cei mai puțin norocoși sau pentru cei care pur și simplu n-au fost îmboldiți de curiozitate până acum, am pregătit o listă cu cei mai realiști și îndrăgiți androizi.

ERICA

Construit de expertul în robotică Hiroshi Ishiguro (Uncanny Valley), androidul Erica seamănă înfiorător de mult cu o ființă umană. Nu numai că se poate mișca și vorbi, dar poate imita mimica și limbajului corpului uman cu ușurință și la perfecție. Zâmbește, clipește, se strâmbă, își mișcă capul în timp ce vorbește, drept pentru care ar trece cu brio ca ființă umană pentru un necunoscător. Androidul a fost prezentat la Muzeul Național Miraikan din Tokyo, Japonia luna aceasta.

JULES

Conceput și construit de compania Hanson Robotics Inc., Jules este un robot cu caracter conversațional. E chel și are timbrul vocal pompos al unui gentleman englez. Este construit dintr-un material flexibil și ușor, numai Frubber, drept pentru care poate imita la perfecție mimica unei ființe umane. Este capabil să poarte conversații interactive, asta dacă aveți răbdare cu el.  Și mai mult decât atât, nu este singur. Creatorul lui, David Hanson a construit o întreagă familie de asemenea androizi: Alice, Han și Albert Einstein Hubo.

ACTROID-F AND KUROKAWA

Kurokawa a fost al doilea android creat de firma Kokoro în parteneriat cu Institutul Național de Știință și Tehnologie Industrială Avansate. Prima lor creația se numește Actroid -€“F, un nume destul de sec. Surprinzător este faptul că acești doi androizi pot conversa între ei. De asemenea sunt capabili să utilizeze o gamă de 12 expresii faciale pentru a-€“și exprima reacțiile la mediul înconjurător. Pot imita și gesturile oamenilor care-i urmăresc. Androizii au fost introduși și în spitale pentru a se putea evalua modul în care sunt priviți de către oameni. În urma acestui test, s-a constatat că marea majoritate a pacienților nu a văzut în prezența androizilor o problemă. Institutul ar plănui chiar să integreze în societate astfel de roboți și o funcționalitate a lor ar fi aceea de a interacționa cu copiii care au probleme de dezvoltare.

PHILIP K. DICK

Ultimul android demn de menționat nu este decât o copie fidelă a marelui vizionar Philip K. Dick. Asemănările fizice sunt izbitoare și dacă ignorați maldărul de fire la vedere, din partea din spate a creierului său sintetic, puteți avea parte de o după amiază plăcută în compania lui. Îl puteți privi trăncănind despre aproape orice, de la filozofie până la modalitatea în care învață cuvinte noi.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.