Cercetătorii au creat mâna robotică ce poate fi conectată la creier

0
560

Încă de la apariţia primei mâini robotice se aştepta un rezultat cu adevărat impresionant, însă se pare că până acum nici unul nu a fost suficient de concludent cât să ofere pacientului şansa să controleze mâna robotică doar prin intermediul creierului.

În ciuda faptului că nimeni nu a reuşit până acum să rezolve ecuația perfectă prin care omul să poată avea şansa să îşi folosească ambele membre, se pare că o echipă de cercetători de la Universitatea din Johns Hopkings nu s-au dat bătuţi în lupta cu tehnologia, motiv pentru care au creat prima maşinărie ce poate fi conectată la creier pentru a fi controlată. După cum probabil v-aţi prins deja este vorba despre o mână robotică, sau mai bine spus o proteză ce are rolul de a le oferi oamenilor cu dezabilităţi şansa să aibă noi avantaje în societate.

123

Pentru testarea mâinii robotice, cercetătorii au recrutat un pacient de 20 de ani, bolnav de epilepsie pentru a-i putea implanta partea electronică în creier, mai exact în zona cortexului sensorimotor care este responsabilă de mişcările voluntare. După mai multe teste şi bani investiţi în tehnologie, cercetătorii au ajuns la un rezultatat care pentru anul 2016 pare să fie unul cât mai aproape de adevăr. Potrivit informaţiilor, rata de succes a mişcărilor este 77%, însă aceasta poate varia în funcţie de pacient, mâna robotică fiind testată la momentul de faţă doar pe tânărul de 20 de ani.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.