#CES2016: Maşinile Tesla au un nou competitor, Batmobilul

0
489

#CES2016 vine ca în fiecare an cu surprize din ce în ce mai neaşteptate. Aria de prezentare auto a atins noi standarde, fiind reprezentată în special de un nou concept de maşină a celor de la Faraday Future. Văzând noul proiect a celor de la Faraday, maşinile Tesla ar putea avea un competitor serios pe piaţa autovehiculelor electrice.

O nouă maşină prezentată în cadrul #CES2016 îi lasă pe toţi cu gura căscată. Pare mai degrabă o maşină scoasă din garajul celebrului personaj Batman, având o formă aerodinamică şi un model care să îi dea pe toţi pe spate. Noua maşină poartă denumirea de FF-01 şi vine la pachet cu o groază de elemente inteligente, ce o fac să devină un reprezentant a maşinii viitorului. În principal maşina se bazează foarte mult pe tehnologia smart, având peste tot ecrane tactile, întocmai pentru a beneficia din plin de adaptarea la noua generaţie.

faraday_future_ffzero1_concept_variable_platform_architecture_interior_2_ces_2016-100636089-large
Dezvoltatorii de la Faraday Future au realizat conceptul „maşinii Batman” în special pentru a prezenta tuturor noul concept VPA (Variable Platform Arhitecture). Dar cu toate acestea, şansele să vedem o astfel de maşină pe drumurile publice în viitor sunt foarte mici, fiind vorba despre mai mulţi factori ce ar putea face ca maşina să rămână doar ca piesă de muzeu dacă va fi lansată. Este vorba despre tehnologia integrată, care la momentul de faţă încă se mai află în pragul de testare neoferind suficient de multă siguranţă. Mai mult decât atât, preţul pentru un astfel de autovehicul ar fi cu mult prea mare pentru ca cineva să îşi permită să o cumpere, ţinând cont că pe piaţă sunt şi alte maşini, fără inteligenţă artificială, însă la fel de arătoase cu bani mai puţini. Momentan dezvoltatorii încearcă să optimizeze cu cât mai mult elementele de aspect şi tehnologiile din interiorul maşinii, pentru a reuşi ca pe viitor să devină întradevăr un produs care să nu depăşească preţul „bunului simt”.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.