Circo, mașina de spălat vase ecologică e gata de lansare

0
487

Bunicul îmi spunea în copilărie că oamenii sunt de două feluri. Unii care mănâncă pentru a trăi iar alții ce trăiesc pentru a mânca, referindu-se la posesorii de apetit excedentar.

Sunt fericit să mă număr printre cei din prima categorie dar recunosc faptul că urăsc să spăl vasele și de fiecare dată sunt admonestat de jumătatea mea în legătură cu înălțimea tot mai mare a ”turnului din Pisa”, edificiu format din farfuriile și paharele murdare ce se strâng în chiuveta bucătăriei noastre.

Degeaba am primit cadou de la părinți o mașină de spălat vase electrică, după numai o lună de utilizare a făcut un scurt-circuit zgomotos și urât mirositor, fiind obligat să o duc la reparat. Am scăpat ieftin cu reparația fiindcă era în garanție dar acum apare mai mult ca un bibelou în bucătărie deoarece ne e frică să mai o folosim.

1

Din fericire, un designer cu har a inventat o mașină de spălat care nu se alimentează cu energie electrică, denumită Circo. Aceasta funcționează ca o mașină de spălat vase electrică obișnuită, curățând vasele cu un jet de apă vertical (de jos în sus) obținut prin simpla rotire manuală a unui mâner rabatabil exterior.

După umplerea recipientului cu apă și adăugarea unui comprimat de acetat de sodiu (ce ajută atât la curățarea vaselor cât și la încălzirea apei), procesul de spălare durează mai puțin de un minut utilizând forța centrifugă eliberată de rotirea mânerului exterior. Cantitatea de apă folosită este de trei ori mai mică față de mașina de spălat electrică obișnuită, adică 0,7 galoane (2,6 litri) față de 2,2 galoane (8 litri).

4

Chen Levin, designerul genial care a gândit această minunată mașină de spălat vase, spune că prototipul Circo este în faza finală înaintea lansării, căutând în prezent investitori bine intenționați pentru producția de serie a acesteia.

Voi fi cu certitudine printre primii cumpărători de Circo, mai ales că sunt un ecologist convins. Imi pare rău pentru cadoul părinților dar vechea mașină electrică de spălat o voi dona sau duce la un punct de colectare a deșeurilor DEEE, neavând spațiu necesar în bucătărie pentru amândouă.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.