Circuitele flexibile sunt acum o realitate datorită printării metalului lichid

0
663

Roboții din metal lichid și electronicele elastice sunt acum o realitate datorită noilor descoperiri și cercetări extensive conduse în ultima vreme de universități de top și diferite companii. Un grup de cercetători din Purdue (Statele Unite) declară că a descoperit un proces de fabricație prin care aceste tipuri de device-uri pot fi produse la scară largă.

Rebecca Kramer, unul dintre cercetători, afirmă că acest proces permite printarea conductorilor flexibili pe aproape orice, inclusive materiale elastice și țesături textile. Până la urmă, circuitele sunt create din metal lichid, acest lucru înseamnă că ele pot fi întinse, îndoite, răsucite, presate și așa mai departe, fără a se rupe.

Aceștia denumesc tehnica mechanically sintered gallium-indium nanoparticles, deoarece este necesară întâi transformarea lichidului metal în nanoparticule pentru a putea fi printat. Acest lucru este posibil prin imersarea aliajului într-un solvent precum etanolul și expunerea amestecului la ultrasunete pentru ca apoi metalul lichid să poată fi dispersat.

Într-un final circuitele printate vor fi acoperite de un înveliș special pentru a prevenii conductivitatea electrică. Acesta se va putea înlătura ușor totuși prin aplicarea de presiune permițând controlul asupra activării și dezactivării lor. Echipa intenționează să perfecționeze în continuare tehnica și chiar să o testeze în viitor, însă vei putea citi mai multe despre studiul lor când acesta va fi publicat în numărul din 18 aprilie al revistei Advanced Materials.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.