Decizie fără precedent! Electronic Sports League a adoptat reguli anti-doping

0
512

Vești proaste pentru cei care adoră să joace Counter-Strike „afumați”. Acest lucru nu va mai fi permis, cel puțin nu în cadrul concursurilor organizate de ESL. Noile reguli au fost făcute publice miercuri de către ligă pe un cont de socializare.

În cadrul publicării, Electronics Sports League a menționat că a adoptat aceleași reguli anti-doping ca și cele implementate pentru Jocurile Olimpice de către World Anti-Doping Agency (Agenția Mondială de anti-doping), făcând cunoscută lista cu substanțele interzise pentru jucătorii înscriși în concursuri.

Decizia a venit în urma unui incident petrecut în luna martie anul curent. Mai mulți jucători au apelat la o variantă mai simplă de a-și păstra concentrarea folosind Adderall. Un reprezentant ESL a declarat pe rețelele de socializare că „Principalul nostru scop este acela de a menține integritatea și spiritul de fair-play al acestor competiții și suntem foarte încrezători că nouă politică anti-doping este un pas important în evoluția noastră ca sport”.

Lista substanțelor interzise include aproape orice, de la steroizi anabolizanți și hormoni de creștere până la cocaină și canabis, listă ce seamănă mai mult cu raportul de inventar al unei farmacii. Cu toate acestea, substanțele sunt clasificate pe nivele ce atrag sancțiuni diferite în funcție de gravitatea acestora.

Există și reguli speciale pentru câteva dintre acestea. De exemplu, canabisul nu poate fi consumat încă de la începutul primei zile a concursului și până la sfârșitul ultimei zile a competiției, în schimb este acceptat pe perioada în care jucătorul nu are nici un campionat activ. Cocaina, steroizii și substanțele de îmbunătățire a concentrării ca Adderall nu vor beneficia de nici o excepție, acestea fiind interzise indiferent de situație.

Alte excepții se vor face în cazul în care jucătorul are prescripție medicală validă pentru acele medicamente. De acum înainte, Liga va testa aleator jucătorii iar cei care vor fi găsiți cu „capul în nori” vor risca sancțiuni prin excluderea din Electronic Sports League pe o perioadă de până la 2 ani.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.