Femeia robot, un nou proiect al oamenilor de ştiinţă

0
355

Întrucât tehnologia atinge standarde din ce în ce mai ridicate, cercetătorii reuşesc să integreze cele mai importante componente pentru roboţi, făcând din ei un mediu real, pe care l-ai putea confunda în viaţa de zi cu zi cu omul.

https://youtu.be/EHJphtgHaqA

Sursa video: T4tech

Un robot ce vrea să imită cât mai bine aspectul femeiesc a reuşit să atragă atenţia tuturor pasionaţilor din cadrul SXSW. Sophia, femeia robot dezvoltată de cei de la Hanson Robotics se face remarcată prin felul realist de exprimare, având anumite trăsături ale feței ce o fac să fie doar cu puţin mai diferită faţă de o persoană reală.

Cei de la Hanson Robotics au lucrat împreună cu IBM şi Intel, oferind robotului cele mai noi tehnologii din domeniu cât şi o faţă cât mai realistă, fiind lucrată în totalitate dintr-un material siliconat, capabil să imită 62 de expresii faciale. Ca orice alt robot, Sophia are la bază un sistem de programare, două camere în loc de ochi şi de asemenea o serie de algoritmi ce o ajută să urmărească fețele oamenilor, pentru a-şi da seama cât de trişti sau de veseli sunt. Totodată, robotul foloseşte sistemul de recunoaştere vocală din Google Chrome, fiind printre cele mai avansate de pe piaţă.

Iniţiatorul acestui proiect, David Hanson, a relatat că Sophia este construită cu scopul de a recunoaşte tot ceea ce se întâmplă în jurul ei, putând să interacţioneze fără nici un fel de problemă cu oamenii. Pentru ai demonstra capabilităţile, Sophia a fost întrebată ce planuri are de viitor. Contrar aşteptărilor tuturor, aceasta a răspuns ”În viitor aş vrea să merg la şcoală, să studiez, să învăţ arte, să îmi încep o afacere, chiar să am propria casă şi familie. Din păcate, nu sunt considerată din punct de vedere oficial o persoană ca să pot face toate aceastea.”

Din păcate la momentul de faţă este doar un prototip, astfel nu poate fi confundată prea uşor cu o persoană reală întrucât spatele acesteia a fost lăsat expre descoperit, pentru ai putea accesa cu uşurinţă partea mecanică si electronică plus că anumite gesturi sunt de-a dreptul amuzante și nu inspira realitatea.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.