Noul dispozitiv de stocare Solid State de la Samsung cu cea mai mare capacitate din lume

0
605

Anul trecut, Seagate și Western Digital au lansat HDD -€“uri de 8 TB, respectiv 10 TB. Cu câteva luni în urmă, Fixstars a anunțat lansarea unui dispozitiv de stocare Solid State de 6 TB.

Samsung  a ridicat ștacheta și a prezentat în cadrul Flash Memory Summit ce a avut loc în Santa Clara, California, noul său dispozitiv de stocare Solid State, de nici mai mult, nici mai puțin, 16 TB. Conform informațiilor furnizate de Ars Tehnica, în urma demonstrației, s-a constatat că noul SSD poate atinge până la 2 milioane de operații I/O pe secundă, în timp ce un SSD obișnuit ar fi capabil să ajungă la un număr de  90 de mii de operații I/O pe secundă. Într-un format de 2,5 inci, noul dispozitiv poate fi conectat cu ușurință la un PC sau laptop.

Samsung nu va deține însă supremația în acest domeniu prea mult timp. În cursul acestei luni, reprezentanții companiei SanDisk, deși nu au anunțat lansarea unor dispozitive noi, au lăsat să se înțeleagă că au proiecte în lucru și speră ca în 2016 să lanseze un dispozitiv de stocare Solid State, cu o capacitate tot de 16 TB.
Dispozitivul celor de la Samsung va fi cu siguranță mult prea costisitor pentru cumpărătorii de rând. Vă puteți consola în schimb, achiziționând un SSD de 1 TB, oferit de același producător, la un preț accesibil. Click AICI pentru vizualizarea ofertei!

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.