Pininfarina H2 Speed, un concept de maşină rapidă bazat pe alimentarea cu hidrogen

0
504

Vechile generaţii de maşini reprezintă o ameninţare pentru poluare, astăzi producătorii dorind să dezvolte sisteme bazate în totalitate pe energie electrică, urmând ca noxele de poluare sa devină istorie.

Un exemplu concludent în acest caz fiind noul concept de maşină dezvoltat de italieni, respectiv Pininfarina H2 Speed. Este vorba de o maşină puternică, capabilă să atingă 100 de km/h în doar câteva secunde, totodată fără să polueze mediul înconjurător. Întregul design al maşinii a fost realizat de cei de la Pininfarina, compania fiind printre cele mai cunoscute din domeniu.

Potrivit unor informaţii publicate pe ScienceAlert, se pare că în trecut şi alte companii au dezvoltat maşini bazate pe hidrogen, însă din păcate nici una nu a fost la fel de rapidă precum Pininfarina H2 Speed, prezentată de altfel în cadrul Salonului Auto de la Geneva.

Producătorii maşinii au scos în evidenţă pe lângă designul extrem de atrăgător şi cele mai importante caracteristici de performanţă:

  • autovehiculul poate să atingă viteza maximă de 299 km/h.
  • în ciuda faptului că are un sistem de alimentare pe bază de hidrogen, poate să ajungă la 100 km/h în doar 3,4 secunde.
  • de asemenea, maşina dispune de două motoare electrice ce funcţionează în paralel cu o pilă de combustie cu hidrogen.

Pe lângă toate acestea, vehiculul este capabil să genereze energie electrică în timpul frânării, inclusiv să poată fi încărcat complet în doar 3 minute.

În pofida faptului că la momentul de faţă se află în stadiul de proiect, maşina a fost scoasă pe pistă, unde şi-a dovedit cu adevărat performanţa şi autonomia cât şi alte elemente ce o caracterizează. Din păcate producătorii nu au precizat prețul si nici data oficială când va fi lansată.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.