Aplicația Prepare for Impact te învaţă cum să procedezi în cazul unui impact aviatic

0
354

Cu toţii ştim cât de sigur este mijlocul de transport aerian în comparaţie cu cel terestru, însă din păcate nici el nu scapă de anumite elemente ce pot pune în pericol viaţa pasagerilor.

Întrucât nici un mijloc de transport nu reprezintă o metodă 100% sigură pentru viaţa oamenilor, trebuie să ştim dinainte cum să ne descurcăm în diferite situaţii de impact. În ciuda faptului că riscul de accident aviatic este extrem de mic, o echipă de dezvoltatori au lansat o aplicaţie ce are menirea de a prezenta prin intermediul graficii 3D, modul în care ar trebui să procedezi atunci când se întâmplă un eveniment neprielnic în avion.

Aplicaţia poartă denumirea de „Prepare for Impact” şi prezintă în detaliu câteva scenarii cu ceea ce ar putea să se întâmple dacă avionul îşi pierde controlul, aterizează forţat în apă sau pe pamânt şi multe alte astfel de elemente ce ar putea periclita viaţa pasagerilor. Totodată, aplicaţia a fost dezvoltată de inginerii din cadrul Universităţii din Udine din Italia, întocmai pentru ai ajuta pe oameni să se familiarizeze cu urgenţele de la bordul avioanelor, astfel ca în momentul unui impact să rămână calmi şi în siguranţă.

De asmenea, dacă sunteţi interesaţi de aplicaţia „Prepare for Impact”, aceasta poate fi găsită atât pe Android cât şi pe iOS în mod gratuit.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.