S-a descoperit o metodă de încărcare a bateriei telefonului la 100% intr-un minut

0
516

Te-ai întrebat vreodată cât de uşor ar fi dacă bateria telefonului s-ar putea încărca la 100% doar într-un minut? Chiar dacă ţi-a venit în gând o astfel de inovaţie, de fiecare dată cel mai probabil nu ţi-ai imaginat că în viitor s-ar putea materializa într-un produs capabil să facă acest lucru.

Pentru prima dată în istorie cei de la StoreDot au realizat un concept unic de încărcare a bateriei telefonului de 200 de ori mai rapid faţă de orice altă metodă de încărcare disponibilă la momentul de faţă pe piaţă. Aceştia au reuşit să dezvolte o serie de molecule care odată conectate la o staţie de încărcare specială te vor ajuta să încarci bateria telefonului la 100% în şase minute, un minut sau 30 de secunde în funcţie de capacitatea acesteia.

X20 a fost primul care a dat startul unei astfel de metode de încărcare având doar o capacitate standard, urmând mai apoi x100 cu o putere de 200 de waţi ce sunt trimişi direct către bateria telefonului. Din păcate sistemul nu arată foarte familiar însă pe viitor ar putea să vină în casele tuturor. Spre exemplu modelul x20 necesită un conector special, tocmai de aceea produsul va ajunge cu mult mai greu la utilizatori, ţinând cont totodată că se vor lansa şi USB-urile de tip C care vor avea de asemenea un port special. Modelul x100 în comparaţie cu x20 din păcate are o dimensiune mult prea mare, fiind destul de greu de cărat chiar şi într-o geantă. De asemenea, pentru a putea integra puterea lui x100 în device-urile mobile va fi nevoie ca fiecare producător să mai adauge încă 30 de dolari la bateria telefonului, pentru a se realiza cu succes transferul de energie electrică.

Momentan tehnologia acestor modele de încărcătoare se află în pragul de dezvoltare iar pentru a ajunge pe piaţă va trebui în primul rând să parcurgă un traseu bine definit care să testeze cu adevărat produsele. Conform zvonurilor, noile modele de incărcătoare ar putea să ajungă pe piață tocmai în anul 2017/2018, dacă totul va decurge conform planurilor.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.