Acasă Stiri Sania lui Moş Crăciun va fi trasă anul acesta de reni robotici

Sania lui Moş Crăciun va fi trasă anul acesta de reni robotici

0

Dacă încă eşti trist şi nu mai simţi cu adevărat spiritul Crăciunului din cauza temperaturilor de afară, se poate şi mai rău decât atât. Cei de la Boston Dynamics, principalii dezvoltatori a roboţilor cu patru picioare, au în plan o idee care te va pune puţin pe gânduri.

Precum puteţi vedea şi în clipul video de mai jos, Moş Crăciun va veni anul acesta pe o sanie trasă de reni. Însă lucrurile nu stau chiar atât de bine dacă arunci o privire mai atentă, dându-ţi astfel seama că nu este vorba despre o sanie trasă de reni reali ci de una trasă de reni robotizați. Renul robot a fost dezvoltat de cei de la Boston Dynamics, având tehnologii din mai multe ramuri şi un sistem de funcţionare extrem de bun, el putând să meargă chiar în cele mai rele condiţii. Desigur, aceştia au păstrat toată arhitectura robotului dezvoltat până acum, adaugându-i acum o oareşce vestimentaţie de iarnă.

https://www.facebook.com/it.tehnologie/photos/pb.232961160234250.-2207520000.1450875201./434749546722076/?type=3&theater

Numele renului, sau mai bine spus a câinelui, căci cu acest animal seamănă mai bine, reprezintă una dintre cele mai mari realizări a Boston Dynamics din ultimii ani. În trecut compania a realizat şi alte modele cu mult mai mari şi mult mai puternice, însă de data aceasta au dorit să se limiteze la un robot stabil şi foarte silenţios.

De asemenea, întreg videoul prezintă o metodă cibernetică pentru Moş Crăciun, una care nu cred că fi aplicată vreodată în viaţa reală, nici măcar pentru amuzamentul oamenilor, întrucât vorbim despre roboţi şi niciodată nu avem certitudinea că nimic nu s-ar putea întâmpla.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here