Simpla manevrare a unui smartphone a pus în pericol integritatea corporală a unei tinere

0
549

Colosul Einstein spunea cândva că atunci când tehnologia va deveni mai importantă decât relațiile inter-umane, vom avea în lume o generație de idioți. Nu știu dacă citatul repectiv este compatibil și cu incidentul pe care îl voi prezenta aici, căci trebuie să recunoaștem că oricine are și momente de neatenție, dar nu poți să nu-ți aduci aminte de el când realizezi ridicolul unei anumite situații.

O tânără din orașul chinez Mianyang ne arată că viața din perioada adolescenței poate fi destul de periculoasă și nu doar din cauza performanțelor modeste din liceu privind notele și inițierea în relațiile amoroase. Adolescenta a greșit prin a trimite mesaje de tip text cu smartphone-ul său în timp ce mergea pe stradă și prin faptul că… avea picioare fine și subțiri. Acești factori au condus către imobilizarea unuia dintre picioarele tinerei, el fiind înțepenit într-un canal de scurgere.

Spre bucuria apropiaților, familiei, prietenilor și probabil și a persoanei cu care dialoga prin mesaje de tip text când a căzut, chinezoaica adolescentă a fost salvată de către pompierii sosiți la fața locului și a raportat doar răni ușoare precum mici zgârieturi și vânătăi, dar știm că acestea de obicei afectează moralul tinerelor adolescente mult mai tare decât se așteaptă cei din exterior.

Cazul incidentului suferit de tânăra chinezoaică e totuși unul fericit în comparație cu cele ale altor locuitori ai planetei care de asemenea erau prea preocupați cu gadget-urile lor încât au uitat să acorde atenție și drumului parcurs de membrele lor inferioare. Autoritățile au raportat de-a lungul timpului diverse cazuri tragicomice, precum cel al unei alte tinere care a căzut în fântână, cel al unei femei americane ce a căzut în lacul Michigan sau cazul unui individ ce a căzut de pe o stâncă. Dincolo de faptul că pot fi percepute și drept amuzante, toate aceste cazuri ne reamintesc tuturor cât de fragile ne sunt viețile și cum e nevoie de doar câteva secunde de neatenție pentru ca digitalizarea relațiilor interumane să ne poată despărți, în mod ironic și posibil chiar definitiv, de cei din jur.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.