Sonda spațială New Horizons se află la mai puțin de 1.609.344 kilometri de Pluto

0
716

După mai mult de nouă ani de la startul misiunii, după ce a traversat întreg sistemul solar, New Horizon se află la mai puțin de 1.609.344 kilometri de Pluto.
Cea mai recentă actualizare transmisă de sonda spațială ne arată că se află la o distanță de 1.395.875,78 kilometri de Pluto și captează imagini la o rezoluție de 27,35 km per pixel cu camera color, în timp imaginile provenite de la camera în infraroșu sunt captate la una de 86,90 km per pixel.
Datele misiunii sunt transmise continuu pe Pământ la viteze de aproximativ 1 kbps.

Sonda spațială își va încununa zborul istoric marți la ora 7:49 EDT (11:49 GMT), apropiindu-se la o distanță de numai 12,500 km de planeta pitică. Deplasându-se la viteze de 38,000 mph, New Horizons nu se va putea opri aici și își va continua călătoria, spre centura lui Kuiper și mai departe în spațiul interstelar.
New Horizons va putea analiza îndeaproape cel mai mare satelit al lui Pluto, Charon, în trecerea sa pe lângă acesta, la o distanță de 28.807,25 km. De asemenea, vor fi analizați și ceilalți 4 sateliți cunoscuți: Styx, Nix, Kerberos și Hydra.

pluto and charonPluto și Charon, imagine realizată de la o distanță de 5.954.572,80 milioane de kilometri în data de 8 iulie 2015

charon flyby_1Abisuri, cratere și regiuni întunecate surprinse pe satelitul Charon într-o imagine realizată de New Horizons, în data de 11 iulie 2015 

Din punctul cel mai apropiat al traiectoriei sale față de Pluto, New Horizon va putea surprinde instantanee cu o rezoluție de 50 de metri per pixel. Hărțile globale, full-color vor fi înregistrate cu o rezoluție de 1,6 km per pixel.
La o distanță mai mare de 4.828.032.000 kilometri, viteza cu care sunt transmise datele înregistrate este slabă. New Horizons va avea nevoie de până la 16 luni să transmită toate datele zborului, deși pentru început vor fi comunicate cele mai importante informații, incluzând primele imagini din istorie de înaltă rezoluție a lui Pluto.
Cea mai recentă imagine a satelitului Charon ne arată că acesta este foarte diferit de Pluto. E posibil să fi descoperit abisuri adânci, dintre care, unul luat în comparație cu Grand Canyon de pe Pământ, este mai lung și mult mai adânc. S-a speculat că acestea ar fi semne de faliere și dislocare a suprafeței.
Pluto a apărut încet în cadru de-a lungul săptămânilor trecute, pe măsură ce New Horizons își continua apropierea. Începând ca o pată mică captată în întuneric, în luna ianuarie 2015, cele mai recente imagini înfățișează o lume complexă, întregită de zone misterioase, întunecate și luminoase și vaste cratere de impact.
După studierea sistemului Pluto, New Horizons își va continua misiunea de cercetare, îndreptându-și atenția spre un obiect a cărui natură nu a fost încă determinată, din Centura lui Kuiper, înainte să pășească în spațiul interstelar.
Sonda spațială se va confrunta cu heliopauza (zonă teoretică sau teoretizată unde particulele emise de Soare sub formă de vânt solar sunt oprite de mediul interstelar) în 2047.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.