Tehnologia evoluează rapid şi în rândul elicopterelor

DARPA reinventează vechiul elicopter pe care îl știam cu toții

0
502

Una dintre cele mai mari companii ce se ocupă de dezvoltarea tehnologiilor militare, DARPA, a scos la iveală un nou plan care ar putea să revoluţioneze întreaga ramură a aviaţiei.

După cum bine probabil ştiţi, elicopterele la momentul de faţă se confruntă cu una dintre cele mai grave probleme, şi anume aterizarea pe teren accidentat. Însă conform studiilor şi a informaţiilor primite de la DARPA în colaborare cu Institutul de Tehnologie din Georgia, se pare că inginerii au găsit soluţia pentru rezolvarea acestei probleme. Aceştia lucrează la noua lor metodă de aterizare, pregătind un sistem bine definit ce nu va reprezenta o problemă de aterizare în condiţii nefavorabile.

Mai exact s-a lucrat la trenul de aterizare, făcând-ul robotic şi uşor de manevrat. Până la momentul de faţă, inginerii au reuşit să scoată doar un produs destinat testelor, însă pe viitor ne promit că vor integra întregul ansamblu pe toate elicopterele din serie. Precum puteţi observa şi în clipul video ataşat mai jos, trenul elicopterului are o altă formă şi se mulează în funcţie de terenul pe care trebuie să aterizeze. Sistemul cuprinde o serie de „membre” articulate, care se strâng şi se desfac în funcţie de platforma pe care trebuie să aterizeze, fiind ajutate totodată de un computer central pentru a determina cu uşurinţă fiecare denivelare de pe sol. Desigur, pe lângă toate acestea, ca întregul procedeu să funcţioneze la parametri optimi, inginerii au integrat şi o serie de senzori, dedicat în special echilibrării elicopterului pentru a rămâne într-o formă stabilă pe zona unde a aterizat.

Cei de la DARPA împreună cu partenerii lor de la Institutul de tehnologie din Georgia vor continua testarea noii lor platforme, urmând mai apoi, dacă totul decurge cu bine, să revoluţioneze viitoarele producţii de elicoptere.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.