SCAMP, drona care zboară şi se caţără pe pereţi

0
336

Ştim cât de importante sunt dronele în zilele de astăzi, tocmai de aceea oamenii de ştiinţă şi dezvoltatorii din cadrul mai multor companii încearcă să le ofere funcţii din ce în ce mai avantajoase, astfel încât utilizatorul să le poată folosi în orice condiţie.

Dacă ieri v-am prezentat o dronă ce poate funcţiona atât în apă cât şi prin aer, astăzi este momentul să aflaţi că tehnologia deviceurilor de acest gen nu se opreşte aici, dezvoltatorii având pe bancul de proiectare un nou model de dronă capabilă să se caţere pe pereţi şi să zboare.

Cercetătorii de la Biomimetics & Dexterous Manipulation Laboratory, din cadrul Universităţii Standford au reuşit să creeze prima dronă din lume care se caţără pe pereţi. SCAMP(Standford Climbing and Aerial Maneuvering Platform) este numele noii inovații in domeniu, ce ar face până şi pe cel mai puţin interesat om de tehnologie să şi-o dorească.

MjczMDkyOQ

Reuşeşte să zboare mulţumită celor 4 elice şi reuşeşte să se caţere prin intermediul a două motoare, unul dintre ele având rolul de a o împinge înspre zid iar celălalt de a mişca picioarele pentru a ajuta drona să se deplaseze pe verticală. Mai mult decată atât, picioarele dronei sunt prevăzute cu spini retractabili din metal, cu rolul de a o ajuta să nu îşi piardă controlul atunci când se caţără pe zid.

Deocamdată drona SCAMP se află doar în stadiul de proiect, urmând cel mai probabil ca în următorii ani să fie integrată în tehnica militară, ajutând soldaţii să preia informaţii într-un mod mult mai silenţios.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.