Autobuze ultramoderne pe străzile din San Francisco

0
842

Compania de transport public Leap Transit a lansat săptămâna aceasta o linie de autobuze de lux în San Francisco care vor parcurge ruta dintre cartierul Marina și zona centrală a orașului.

Leap încearcă să inoveze transportul în comun însă se află într-o competiție destul de strânsă cu alte companii printre care se număra Loup, Uber, Lyft și Chariot, aceasta din urmă aparţinând companiei Y Combinator.

Potrivit co-fondatorului Kyle Kirchhoff, Leap vrea să atragă atenția navetiștilor care parcurg în fiecare zi drumul de acasă la locul de muncă, spre deosebire de UberPool și Lyft Line care au un target mult mai divers. Biletul costă 6 dolari sau 5 dolari în cazul în care se achiziționează un pachet de 20 de bilete. Pentru navetiștii care folosesc abonament, tariful biletului scade la 4 dolari pe transport.

Diferența cheie dintre Leap și celelate companii este că Leap a urmărit să îmbunătățească întreaga experiență a pasagerului. Au transformat vechile autobuze în adevărate vehicule de lux cu scaune de pluș, Wi-fi gratuit, porturi USB și suporturi pentru laptop iar interiorul lor pare a fi o combinație între o cafenea, un birou și un living room.

Autobuzele circulă odată la 10-15 minute și parcurg traseul de la un capăt de linie aflat pe Lombard Street la celalat capăt de linie situat în zona centrală în 25 de minute. Serviciul este disponibil doar în timpul orelor de vârf, între 7 și 10 dimineața respectiv între 5 și 8 seara.

Cu ajutorul unor aplicații pentru smartphone se pot cumpăra băuturi răcoritoare sau chiar gustări de la automatele amenajate în interior. De asemenea, folosind o altă aplicație, se pot afla informații despre ceilalți pasageri aflați în autobuz. Cu toate acestea, autobuzele Leap nu sunt încă accesibile pentru persoanele cu handicap care folosesc scaunul cu rotile. Kirchhoff a afirmat însă că acest lucru urmează să se schimbe în viitor.

În momentul de față sunt active 4 autobuze de acest fel plus unul în rezervă iar numărul de călători care le folosesc zilnic nu depășește 1000.

Compania Leap este finanțată cu 2.5 milioane de dolari de Andreessen Horowitz, Index Ventures, Slow Ventures și Marc Benioff.Leap Transit 2Leap Transit

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.