NASA: Nimeni nu pleacă pe Marte fără noi

0
640

Principala prioritate a celor de la NASA rămâne trimiterea oamenilor pe Marte iar ei afirmă că nici o altă companie privată care intenționează să realizeze același lucru nu va reuși fără ajutorul lor. Charles Bolden, administratorul NASA, declară că aceștia depun toate eforturile pentru realizarea unei tehnologii capabile să îi trimită pe Planeta Roșie iar agenția plănuiește să facă acest lucru posibil până în 2030. Trimiterea oamenilor pe Marte este esențială deoarece cândva această planetă era plină de viață iar cercetătorii trebuie să descopere cauza care a dus la moartea ei pentru a preveni un astfel de eveniment să se întâmple aici pe Pământ. Bolden a mai declarat chiar că oamenii trebuie să găsească o modalitate de a fi mai puțin dependenți de Terra iar Marte pare a fi cea mai bună alternativă în acest moment.

Drumul spre Marte depinde foarte mult de ARM (Asteroid Redirect Mission), o misiune programată pentru lansare în 2020. Scopul acesteia este de a amplasa un asteroid pe orbita Lunii. NASA va avea ocazia să testeze prin această misiune o serie de tehnologii importante precum SEP (Solar Electric Propulsion) sau eficiența unor roboți autonomi.

ARM va fi de asemenea util în testarea Space Launch System (SLS), proiectat pentru expedierea astronauților și echipamentului dincolo de orbita joasă a Pământului. Bolden afirmă că astronauții vor ateriza chiar și pe Lună, care va fi o stație în drumul spre Marte. Cât despre companiile private gen Mars One sau SpaceX, Bolden declară că ele nu reprezintă nici un fel de competiție reală pentru NASA spunând că nimeni nu va putea ajunge pe Marte fără ajutorul agenției americane.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.