Noua aplicaţie de mesagerie a celor de la BitTorrent ia amploare

0
478

Aplicaţia Bleep este o nouă creaţie a celor de la BitTorrent dedicată mesageriei şi trimiterii de fotografii, lansată în varianta beta din septembrie 2014, însă de câteva zile a fost pusă la dispoziţia internauţilor în varianta full, fiind posibilă accesarea ei de pe toate platformele importante.

Când cele mai multe servicii de mesagerie online sunt bazate pe servere care cel puţin teoretic sunt vulnerabile atacurilor cibernetice, Bleep are avantajul că oferă o platformă decentralizată, fără server, fără a fi nevoie de o înregistrare din partea utilizatorilor pentru a putea explora aplicaţia. Aşa-zisa înregistrare se realizează doar prin introducerea unui nickname, fără a se solicita informaţii personale ale utilizatorilor.

Oficiali ai BitTorrent declară că deşi aplicatia lor nu are un server propriu-zis, utilizatorii săi pot trimite cu uşurinţă mesaje celor din lista de prieteni care momentan nu sunt online. Acest lucru se justifică prin faptul că Bleep foloseşte criptare de tip „end-to-end”. Cei care vor să utilizeze aplicaţia celor de la BitTorrent vor putea şi să-şi verifice email-urile prin intermediul său, dacă doresc.

Odată cu lansarea aplicaţiei Bleep, BitTorrent mai pune la dispoziţia internauţilor o funcţie importantă intitulată Whisper. Prin intermediul acesteia se pot trimite mesaje auto-distructive, ceea ce este ideal în cazul celor care doresc ca ale lor conversaţii cu alte persoane să fie ultra secrete. Această funcţie se activează uşor prin a selecta imaginea care afişează un glob ocular, urmând ca orice mesaj trimis să existe vreme de doar 25 de secunde, iar nickname-urile să nu fie afişate pe ecran în timpul conversaţiei.

Bleep este valabilă pentru Windows, OS X, Android şi iOS. Din moment ce nu are vreun server, pentru orice dispozitiv de pe care folosiţi această aplicaţie e nevoie de mica înregistrare cu un nickname, deci conversaţiile iniţiate nu vor putea fi transferate de la PC la smartphone, de exemplu. Vestea bună e însă că cei de la BitTorrent deja lucrează la o soluţie salvatoare.

https://www.youtube.com/watch?v=2cbH6RCYayU

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.