Premieră tulburătoare a unei idei de excepție, Project Senium

0
554

Intr-o lume tot mai grăbită în care oamenii sunt asaltați de nenumărate provocări, de cele mai multe ori timpul ni se pare prea scurt pentru a putea rezolva toate problemele cu care ne confruntăm.

In această eră a exploziei tehnologice, majoritatea noastră este dependentă de asimilarea noului în tot ceea ce presupune acesta. De la cel mai mic gadget, până la lucruri de valoare cum ar fi un automobil sau o casă, tendința generală a oamenilor e de a fi în pas cu moda, de a face ”upgrade” obiectelor ce le aparțin.

In goana noastră generală pentru nou, foarte puțini sunt cei care-și mai amintesc de tot ce e vechi, de ceea ce a însemnat acesta cu ani în urmă.

Din fericire, chiar dacă sunt din ce în ce mai puțini, încă mai există printre noi oameni care vor să cunoască senzațiile unor ”bucăți” din acest vechi aproape uitat. Tocmai de aceea, această echipă de tineri care a lansat ideea Project Senium merită felicitată și sprijinită pentru viitoarele filme.

Dar ce este Project Senium ? Nu e nimic altceva decât efortul de a păstra în memorie experiențele unora dintre cele mai vechi și tulburătoare locuri dintr-o lume apropiată, cu ajutorul unor filmulețe de scurtmetraj.

Multe ”bucăți” din vechi sunt demolate înainte de se cunoaște importanța istorică sau sentimentală a lor, mai ales când necruțătorul timp lasă tot mai puțini martori ai vremurilor când vechiul era atunci nou.

Obiectivul declarat al echipei din spatele acestui Project Senium nu este de a prezenta genul de documentare anoste despre locuri vechi, ci de simți acele locuri, de a te transpune cumva în pielea celor care au trăit experiențele nepereche ale trecutului respectiv.

Primul film prezentat de acești virtuozi ai camerei de filmat, denumit ”The Premiere” spune totul despre Project Senium, cuvintele mele devin de prisos, nu-mi rămâne decât să vă doresc o vizionare plăcută.

[vimeo 127178908 w=700 h=298]

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.