A apărut prima pereche de ochelari din lume care te vor ajuta să scapi de reclame

0
547

Pe piaţă la momentul de faţă reclama stă la baza oricărui produs, însă niciodată nu te-ai gândit cum ar fi dacă deodată toată aceste elemente de publicitate vor dispărea din viaţa ta. Ei bine iată că un dezvoltator a găsit o soluţie pentru această problemă, astfel a creat prima pereche de ochelari capabilă să şteargă reclamele de pe produse.

Jonathan Dubin, dezvoltatorul acestei perechi de ochelari este ferm convins că oamenii ar putea duce o viaţă mult mai bună fără să le fie băgate în cap tot felul de reclame. Acesta este de părere că oriunde te-ai duce, este imposibil să nu dai peste o reclamă cu privire la un produs. Noua lui pereche de ochelari se foloseşte de tehnologii smart cât şi de un filtru computerizat ce ajută la recunoaşterea logo-urilor şi brandurilor, blocându-le astfel din câmpul nostru vizual. Nu este tocmai un sistem foarte complex, având în componență o cameră, o tabletă de 7 inch şi un suport de carton ce ajută la fixarea ochelarilor pe cap.

Întregul sistem este bazat pe limbajele de programare Python şi OpenCV, cât şi Brute-Force Matcher pentru a ajuta la scanarea şi detectarea reclamelor, urmând ca mai apoi să le blureze. Mai pe scurt, noua pereche de ochelari este un adblocker folosit în zilele noastre în browserele web. În ciuda faptului că aparatul dezvoltat de american este destul de greoi şi arată puţin cam inestetic, sistemul său funcţionează extrem de bine, motiv pentru care pe viitor ar putea deveni mai uşor de purtat şi cu o masă a greutăţii cu mult mai scăzută. Din păcate noul dispozitiv de eliminat reclame nu este disponibil momentan spre vânzare, însă dacă aveţi ceva cunoştinţe în electronică şi doriţi să îl confecţionaţi, Jonathan Dublin vă aşteptă pe pagina lui oficială.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.