A fost găsită o piramidă pe Marte

0
627

Rover-ul Curiosity trimis în urmă cu 3 ani pe Planeta Roșie de către cea mai mare agenție spațială a lumii s-a achitat destul de bine de sarcini iar în urmă cu câteva zile a realizat una din cele mai importante fotografii făcute vreodată de oameni. Dacă oricine a văzut cel puțin o dată fotografii cu galaxii, stele, planete, quasari, pulsari sau supernove, ceea ce a surprins Curiosity pe Marte este de-a dreptul ieșit din comun și dătător de speranțe că vom găsi forme de viață extraterestre, acesta reprezentând probabil cel mai nonconformist vis al umanității.

Rover-ul Curiosity a fotografiat pe Marte o piatră ce are forma unei piramide și aproximativ aceleași dimensiuni cu a unui autoturism. Dacă unii ar spune că e o simplă coincidență că piatra a luat această formă pe care noi pământenii o numim „piramidă”, cei mai mulți astronomi sunt de părere că ea a fost creată artificial. Oricare ar fi adevărul, găselnița rover-ului va provoca destule dezbateri aprinse, mai ales că cei de la NASA au ales în mod surprinzător să nu efectueze mai multe fotografii sau să aplice zoom-ul pentru piatra găsită.

Varianta la care cu toții ne gândim este aceea cum că piramida a fost creată de către o civilizație extraterestră care a existat în trecutul îndepărtat. Dacă ne aducem aminte de faptul că piramidele construite de egipteni în urmă cu câteva milenii au dat naștere unor controverse potrivit cărora ele au fost construite de fapt de extratereștri, datorită complexității lor, ceea ce a descoperit Curiosity ar putea însemna sursa lor de inspirație. Se crede chiar că piramida găsită pe Marte este de fapt vârful unei piramide mult mai mari îngropate în nisipul marțian.

Rămâne de văzut în ce direcție se vor îndrepta cercetările celor de la NASA, dar avem destule motive să credem că în cazul în care se vor găsi noi descoperiri legate de piramida marțiană, ele nu vor fi divulgate public.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.