A fost lansat cardul de memorie de 200GB

0
688

Miniaturizarea computerelor reprezintă un proces aflat în plină expansiune de ceva timp. Cam toate operațiile pe care le puteam face cândva cu o mașinărie formată din monitor, unitate, tastatură și mouse care la un loc cântăresc câteva zeci de kilograme, le putem face acum de pe un dispozitiv portabil pe care îl transportăm cu lejeritate oriunde dorim. Pentru că asta reprezintă, practic, smartphone-urile: computere miniaturizate, prea puțin fiind folosite ca telefoane.

Un nou argument care vine în sprijinul miniaturizării computerelor este reprezentat de noul card microSDXC creat și proaspăt lansat de faimoasa corporație SanDisk, acesta având o memorie de 200GB. Să ai la dispoziție o cincime dintr-un terabyte pe un telefon sau chiar și pe o tabletă, sună incredibil și exagerat pentru mulți, dar va fi cu siguranță un lucru foarte util pentru cei mai lacomi într-ale muzicii, filmelor, serialelor sau gaming-ului.

Nu degeaba se spune că nu trebuie să judeci o carte după copertă. Noul card de 200GB este mai redus în dimensiuni în comparație cu restul cardurilor care dețin mai puțină memorie, dar este momentan cardul cu cel mai mare spațiu de stocare de pe piață. Iar dacă ne gândim și la faptul că multe hard-disk-uri de PC-uri au o capacitate de stocare a datelor mai mică decât cardul de 200GB al celor de la SanDisk și mai sunt și cât o palmă de mari fiecare, realizăm din nou cât de impresionantă este acea miniaturizare de care vorbeam mai devreme.

Dincolo de spațiul de stocare foarte generos, cardul beneficiază și de o viteză de citire de 90MB pe secundă, ceea ce înseamnă că transferul prin USB 3.0 a mai multor fișiere mici simultan, precum fotografii sau melodii, se va face foarte ușor și rapid.

În general, smartphone-urile despre care firmele ce le-au creat au declarat că pot suporta carduri de până la 128GB, vor fi compatibile și cu cel de 200GB, dar bineînțeles că supunerea la probă este cea mai bună opțiune atunci când vreți să cumpărați ceva. .

Cum capacitatea de stocare opțională nu este ieftină, cel puțin la început, prețurile pentru noul microSD de 200GB se învârt în jurul sumei de 330$, adică ușor peste 1300 lei. Făcând o comparație cu cardul precedent din punct de vedere al memoriei, cel de 128GB, acesta din urmă se vinde în magazine la prețul aproximativ de 91$, sau altfel spus, vreo 360 lei.

https://www.youtube.com/watch?v=RMvJCi8EtLI

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.