Acest mic gadget îți transformă unghia într-un trackpad

0
666

Te-ai aflat vreodată în situația în care, din diferite motive, mâinile tale erau pur și simplu prea ocupate pentru a-ți accesa telefonul sau computerul? Ei bine, acum acesta problemă pare a fi rezolvată. Cercetătorii de la MIT Media Laboratory lucrează la un nou device wearable care îți transformă unghia într-un trackpad wireless în miniatură.

Această tehnologie permite utilizatorului să controleze o multitudine de device-uri când mâinile lui sunt ocupate cu altceva, spre exemplu acesta va fi capabil să răspundă la telefon sau chiar să scrie mesaje în timp ce gătește, deși ultima variantă s-ar putea dovedi puțin mai dificilă. Toate aceste avantaje vor permite un mod de comunicare subtil care va fi foarte util pentru cei care vor să trimită urgent un mesaj sau un e-mail însă nu pot face acest lucru deoarece se află într-o ședință importantă.

Prototipul se numește NailO, iar cercetătorii îl descriu mai în detaliu într-un document pe care urmează să-l prezinte în cadrul conferinței Association for Computing Machinery’s Computer-Human Interaction ținută în Seul, Coreea de Sud.

Cindy Hsin-Liu Kao, absolventă MIT și parte a echipei de cercetare, afirmă că a fost inspirată de unghiile false cu abțibilduri care sunt foarte populare în Asia. Ea a avut idea de a integra într-un design asemănător senzori tactili, o baterie și conexiune Bluetooth, toate acestea într-un trackpad de dimensiunea unui timbru.

Potrivit Artem Dementyev, un alt student și membru al echipei, cea mai dificilă parte în crearea mini-gadgetului a fost integrarea unei antene dearece aceasta trebuie să fie amplasată la o distanță destul de mare de cipuri pentru a nu interfera.

Ei și-au explicat decizia de a proiecta acest gadget pentru unghii deoarece este singurul loc care nu crează discomfort utilizatorului și nu îl împiedică să facă alte activități. Pe lângă asta, trakpad-ul este foarte ușor de accesat în acea zonă, chiar și când cel care îl poartă are mâinile ocupate.

Cu toate că în principal idea este una foarte bună iar practicalitatea device-ului este incontestabilă, nu se știe când acesta va fi accesibil pentru utilizatorii de rând. Cercetătorii recunosc că nu este încă perfect și mai sunt o serie de aspecte la care trebuie lucrat.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.