AirMule, o dronă militară ruptă din filmele SF

0
626

Tehnica militară se îmbunătăţeşte pe zi ce trece. Un bun exemplu fiind AirMule, sau în traducere liberă „Măgarul Aerului”.

Am mai văzut drone militare, însă aceasta este cu adevărat deosebită, fiind parcă ruptă din filmele Science Fiction. Arată cu adevărat impresionant pentru anul 2016, însă ceea ce o face și mai deosebită este funcţionalitatea, având oportunitatea de a căra 5 persoane sau 500 de kg de echipament pe câmpul de luptă.

airmule-a-drone-that-reaches-the-parts-that-other-aircraft-cannot-6777-7r8c6V7tjVByEtzl4LzD15DMK

AirMule este testată în cadrul armatei israeliene, având rolul de a ajuta la transportarea echipamentelor militare cât şi a militarilor răniţi. Totodată, aceasta este folosită în special pentru zonele în care elicopterele militare nu pot ateriza.

Urban Aeronautics, dezvoltatorii noului model de dronă au realizat şi un concept de autopilotare, astfel încât să poată decola, ateriza şi executa manevre de pilotare fără intervenţia unui pilot.

airmule

”Sunt multe situaţii în care nu poţi trimite un elicopter: de exemplu, în mijlocul unui schimb de focuri atunci când vrei să evacuezi oameni de pe o stradă, sau un acoperiş strâmt. Eventual, vor exista aplicaţii pentru acest aparat şi în mediul civil atunci când se doreşte salvarea de oameni izolaţi în zonele unde a avut loc un dezastru natural.” a declarat Rafi Yoel într-un interviu pentru BBC.

2FD1DA0A00000578-3385988-image-a-49_1452029954689

În pofita faptului că arată precum dronele văzute în filme, noul aparat de zbor poate să atingă doar 49 de km pe oră, ceea ce ar putea creea un dezavantaj major în cadrul unei intervenții militare. Inginerii au mai afirmat că drona este limitată până la o asemenea viteză pentru aşi putea menţine echilibrul în cazul condiţiilor meteo nefavorabile, precum ar fi: vânt puternic, ninsoare, ploaie.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.