Aniversarea a 25 de ani de la lansarea jocului Monkey Island

0
444

Cine a spus că lucrurile vechi sunt printre cele mai bune, a avut absolută dreptate. Chiar dacă nu e un obiect sau o băutură de renume ce şi-a petrecut ultimii ani în crama domnească, este cu mult mai interesant decât alte titluri de pe piaţă. The Secret of Monkey Island, căci despre el este vorba, unul dintre cele mai populare jocuri de pe vremea când calculatoarele aveau doar câţiva kb de memorie, aniversează frumosa vârstă de 25 de ani de la lansare. Jocul are la bază o expediţie plină de aventură şi entuziasm ce a reuşit să reinvigoreze şi să modeleze multe titluri de la acea vreme. Dacă vă aduceţi aminte de importanța Sierra, ar trebui să ştiţi că şi The Secret of Monkey Island este la fel de cunoscut, poate chiar cu câteva trepte deasupra acestuia.

MonkeyISlandfloppies

În ciuda faptului că la acea vreme nu exista internet iar singurele surse de a împărtăşi jocurile împreună cu prietenii erau casetele sau dischetele, jocul a profitat de toate resursele şi a ajuns unul dintre cele mai cunoscute şi mai apreciate din lume, fapt pentru care dorim să vă aducem aminte că au trecut 25 de ani de la data lansării. Modul de instalare a acestuia era un adevărat chin, ceea ce pentru tehnologia din zilele noastre e o joacă de copii, atunci având nevoie de un teanc de dischete pentru a putea instala în totalitate jocul.

Ron Gilbert, cel care a dat viaţă acestui joc revine după jumătate de secol, in cadrul unei conferinte şi îşi laudă creaţia, oferind chiar câteva mici zvonuri cu privire la o continuare a seriei.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.