Aplicația Hyperlapse de la Microsoft poate transforma orice secvență filmată precar, într-un clip video rafinat

0
530

Microsoft a anunțat recent lansarea aplicației Hyperlapse pe Android, Windows și Windows Phone. Cu ajutorul acestei noi tehnologii vom putea prelucra imaginile neclare ale secvențelor filmate cu telefonul, astfel încât amintirile de la schi sau cursele de mountainbike pot deveni clipuri video de calitate pe care le poți distribui cu încredere prietenilor.

Aplicația de la Microsoft împarte denumirea sa cu o alta similară, Instagram Hyperlapse dar se pare că aceasta are câteva lucruri diferite. Potrivit celor de la Microsoft, aplicația utilizează un algoritm care inițial construiește un model 3D aproximativ al peisajului filmat, identificând modalitatea optimă de filmare a peisajului prin intermediul camerei.

Ulterior aplicația poate îmbina cadre diferite ale filmării, pentru a crea o imagine stabilă și rafinată asemănătoare filmărilor video făcute de profesioniști. Selectarea cadrelor poate ajunge la nivelul în care aplicația poate sări peste diverse momente nedorite ale filmării. In acest sens se pot realiza videoclipuri hyperlapse ale filmărilor existente, setând viteza de redare la 1 x 32x xpe mobil sau 2 x 25x pe desktop.

Un amănunt important îl reprezintă faptul că Microsoft Hyperlapse cere informații detaliate despre profilul camerei utilizate. Ceea ce înseamnă că nu sunt acceptate decât anumite smartphone-uri și aparate foto din gama GoPro.

Deocamdată aplicația va fi disponibilă gratuit pentru versiunea Android și Windows Phone, în timp ce mult mai puternica aplicație Hyperlapse Pro pentru Windows va fi disponibilă la un preț ce n-a fost stabilit încă, versiunea de tip preview ce poate fi încercată la ora actuală fiind gratuită dar având anumite limitări.

Aplicația Microsoft Hyperlapse va fi disponibilă și prin intermediul serviciului Azure cloud-computing al companiei.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.