Apple cumpără LinX, o companie producătoare de camere foto ultra-performante

0
685

Apple Inc. a achiziționat zilele trecute Linx Computational Imaging Ltd, o companie israeliană specializată în dezvoltarea de tehnologii pentru camere digitale.

Cei de la Apple au confirmat știrea însă ca de obicei au refuzat să ofere prea multe informații declarând doar că Apple cumpără din când în când companii mici însă nu sunt dispuși să dezvăluie detalii despre scopul și planurile viitoare legate de achizițiile lor.

Potrivit unor surse, compania israeliană a căzut de acord să fie cumpărată la prețul de 20 de milioane de dolari, însă ca și cei de la Apple, au refuzat să facă vreun comentariu.

Linx dezvoltă și pune în vânzare camere de dimensiuni mici pentru tablete și smartphone-uri.  Folosind algoritmi proprii și o serie de senzori care pot captura imagini multiple în același timp, cei de la Linx afirmă că tehnologia din spatele camerelor permite calibrarea în adâncime și crearea de hărți tridimensionale sub formă de imagini.

Anul trecut, compania a afirmat că pozele realizate cu ajutorul camerelor mici pe care le crează sunt de o calitate superioară, oferind expunere optimă atât în condiții de lumină slabă cât și în interior, unde lumina este de regulă moderată. Ei au mai declarat că tehnologia oferă aceleași proprietăți întâlnite la camerele SRL (single-lens-reflex) însă fără a avea nevoie de un device uriaș.

Israelienii spun că tehnologia lor dispune de potențialul necesar pentru a ajuta în viitor la perfecționarea altor tehnologii precum printarea obiectelor în 3D, recunoașterea facială sau funcții de background removal.

Această achiziție aprofundează și mai mult relațiile Apple cu Israel. În februarie, în timpul unei vizite în țara sfântă, Tim Cook (CEO Apple) a declarat că Israel este cel mai mare punct de cercetare și dezvoltare Apple în afara Statelor Unite, având mai mult de 700 de angajați aici, unii dintre ei fiind aleși în urma acestei achiziții.

Rămâne de văzut însă cum și dacă această achiziție va influența produsele Apple. Sunt șanse mari totuși ca viitoarele device-uri mobile ale companiei să beneficieze de această tehnologie făcând astfel posibilă realizarea de fotografii la nivel profesional cu smartphone-ul.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.