Apple, mai „verde” ca niciodată !

0
494

Universul online se află într-o continuă extindere şi necesită un consum ridicat de energie eletrică. Ca acest progres tehnologic să fie viabil, firmele în cauză trec cu vederea urmările negative şi efectele dăunătoare asupra mediului. Aflat într-un impas moral şi ecologic, compania Apple a decis să abordeze această problemă delicată cu mai multă prudenţă.

Aşadar, planul său final este de a înlocui metodele neprielnice mediului înconjurător cu alimentarea exclusiv ecologică a întregii sale activităţi. Toate aceste promisiuni par realizabile datorită producţiei sale din surse regenerabile, însă pentru atingerea acestui obiectiv sunt necesari ani de efort. În prezent, ea produce suficientă energie pentru a compensa consumul adus de magazinele proprii, birourile şi centrele de date, în materie de 87%. Din nefericire, cifra nu include lanţul de aprovizionare, deşi acesta utilizează de 60 de ori mai multă putere ca propriile sale operaţiuni.

Utilizarea materialelor toxice în fabricarea dispozitivelor Apple reprezintă un obstacol greu de depăşit. În ciuda acuzaţiilor aduse la adresa firmei în anul 2013 privind impactul său asupra mediului, proiectele de energie durabilă par să prindă contur chiar dacă nu au o dată calendaristică precisă.

Apple a început să lucreze la prima instalaţie în China şi plănuieşte să contruiască două ferme solare în provincia Sichuan de 20 de megawati. Avantajul acestei regiuni este producerea energiei necesare alimentării birourilor Apple. Restul neutilizat, suficient pentru a întreţine 61.000 de case chinezeşti, va fi adăugat la reţea.

De asemenea, Apple, intenționează să întreprindă în continuare proiecte de energie regenerabilă în China. S-a dat startul unui parteneriat cu World Wildlife Fund în China, scopul lor fiind protejarea şi crearea pădurilor durabile ce produc material pentru ambalarea produselor.

Ambele firme au fost deschise faţă de probleme aduse mediului, compania Apple lansând raportul său anual de impact luna trecută. China este actualmente a doua cea mai mare piață Apple, deci nu este surprinzătoare prezenţa unui nou accent pe problemele ecologice din regiune.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.