Au fost anunţate noile dispozitive Google Chromecast şi Chromecast Audio

0
758

Făcând puţin abstracție de tablete şi telefoane mobile, cei de la Google au venit în cadrul ultimei conferinţe cu noutăţi pentru pasionaţii de gageturi, anunţând cu entuziasm lansarea Google Chromecast şi Chromecast Audio.

Nu e pentru prima dată când cei de la Google lansează astfel de dispozitive, Chromecast spre exemplu se află pe piaţă încă din anul 2013 şi este cu mult mai ieftin în comparaţie cu un Apple TV. Chromecast până la momentul de faţă s-a dovedit a fi un device destul de capabil în a transmite conţinut audio video direct pe televizor, de pe un terminal mobil. Cu toate că dispozitivul s-a dovedit a fi unul foarte bun mai ales ca preţ, fiind disponibil pe piaţă la doar 35 de dolari, majoritatea utilizatorilor erau convinşi că cei de la Google nu îi mai pot aduce nici-o îmbunătăţire, însă aseară cu ocazia ultimei conferinţe, li s-a dovedit tuturor contrariul.

https://youtu.be/yX6Kkq7hPJY

Precum şi vechiul Chromecast, acesta dispune de acelaşi tip de conectivitate, respectiv HDMI şi USB, însă cu o mică diferenţă la modul în care se va face conexiunea dintre TV şi dispozitiv, acum având un disc rotund prin intermediul căruia se poate scoate un cablu flexibil de câţiva centimetri. Google a ales această nouă metodă întocmai pentru ai permite terminalului să stea la distanţă de televizor şi a reduce interferenţa dintre acestea. Cu toate că noul Chromecast va sta tot timpul ascuns în spatele televizorului şi nu va putea fi observat în cameră, acesta va veni în trei culori diferite, roşu, galben şi negru.

2Lăsând de o parte detaliile de design şi intrând în partea cea mai importantă a acestuia, respectiv partea hardware, noul device a celor de la Google dispune de compatibilitate cu noul standard IEEE 802.11ac şi suportă traficul de date pe frecvenţa de 5GHz. Modulul de streaming a fost şi el îmbunătăţit, având la dispoziție de data aceasta trei antene interne, întocmai pentru a oferi un semnal cât mai bun faţă de vechea generaţie. Pe lângă toate acestea, noul Chromecast beneficiază de tehnologia Fast Play, lucru ce vă va permite să descărcaţi conţinut multimedia şi aplicaţii.

chre

Tot în acelaşi preţ, Google a mai anunţat şi lansarea lui Chromecast Audio, un dispozitiv sub forma discului din vinil, menit să faciliteze modul în care transmiteţi semnalul către terminalele voastre audio din casă. Conform celor ralatate, Chromecast Audio va fi extrem de uşor de folosit, având nevoie de alimentare prin microUSB şi acces la reţeaua Wifi din casă.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.