Pistele solare de biciclete produc mai multa energie de cat se astepta cineva!

0
460

În luna noiembrie, SolaRoad a lansat o cale prin care bicicletele pot genera energie prin celulele solare încorporate în beton.

La prima vedere, pare o idee ciudată, dar s-a demonstrat ulterior că este o cale foarte simplă şi chiar distractivă prin care se poate obţine energie.

Compania a specificat că panourile solare au generat mult mai multă energie decât se aşteptau – a produs 3,000kWh de energie electrică în doar şase luni, suficient pentru a alimenta o casă cu o singură persoană pentru un an. Deşi nu pare prea mult, SolaRoad promite că va monta panouri în mai multe zone pentru a produce mult mai multă energie.

„Nu ne aşteptăm la un randament atât de mare că acesta într-un timp atât de scurt”, a declarat Sten de Wit, purtătorul de cuvânt al proiectului olandez.

Pe lângă aceste aspecte pozitive, lucrurile nu au mers perfect, straturile de protectie care acopera sticla celulelor solare tinde să se exfolieze atunci când se schimbă vremea. Cu toate acestea, proiectul va dura încă doi ani şi jumătate, suficient pentru a rezolva această problema.

Compania SolaRoad consideră că acest proiect va avea o mulţime de aspecte pozitive şi intenţionează să testeze tehnologia în viitor şi pe drumurile municipale.

 

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.