Va fi doborât recordul mondial de viteză al unui vehicul pe două roți ?

0
596

Nu știu cât de bine i se potrivește denumirea de bicicletă cu reacție acestui vehicul pe două roți, denumit Jet Reaction de către inventatorul și conducătorul ei, inginerul britanic de 50 ani Richard Brown (fost absolvent al Universității Oxford) dar acesta așa îi spune, ”jetbike”.

Jet Reaction poate atinge viteze de 425 mph (684 km/h) și va fi supus unor teste în Țara Galilor, înaintea încercării de doborâre a recordului mondial de viteză pe două roți ce va avea loc în luna septembrie a acestui an la Bonneville Salt Flats în Utah (Statele Unite).

Actualul record mondial îi aparține din 2010 americanului Rocky Robinson care a condus cel mai rapid vehicul pe două roți din lume, înregistrând în 2010 viteza de 376,363 mph ( 605,113 km/h).

Viteza maximă pe care Jet Reactor speră să o atingă, 425 mph înseamnă că aceasta va parcurge 178 de metri într-o singură secundă, adică lungimea unui teren de fotbal cât ai clipi o dată din ochi.

Această performanță se bazează în principal pe un motor utilizat anterior la un elicopter, a cărui turbină a fost modificată în scopul creării unui motor turbo cu reacție și postcombustie, cu care Brown speră să depășească pragul neatins până acum de vreun vehicul pe două roți, de 400 mph.

Jet Reaction măsoară 6,1 metri lungime, 0,54 metri lățime și are o înălțime de 0,85 metri, masa proprie cântărind 560 de kilograme cu rezervorul de combustibil încărcat complet. Construcția bicicletei cu reacție Jet Reaction a costat undeva în jurul a 100,000 de lire sterline și a durat nu mai puțin de patru ani.

Intre 23 și 25 mai, Richard Brown, cel mai rapid britanic pe două roți va efectua câteva teste la putere maximă, antrenându-se pentru tentativa de doborâre a recordului mondial. Testele vor avea loc în regiunea Pendine Sands din Țara Galilor și vor fi realizate pe ambele modele ale Jet Reaction, cu două și cu trei roți.

Ultima încercare de acest fel a lui Brown a fost în 1999 când dobora recordul mondial din acea vreme, reușind 332,887 mph cu ajutorul altei creații proprii pe două roți, Mach 3 Challenger.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.