BMW lucrează la un nou concept de maşină a viitorului bazat în special pe realitatea augumentată

0
793

BMW celebrează 100 de ani de la înfiinţare, iar cu această ocazie, pentru a marca întreaga evoluţie a companiei, au prezentat un model care să îi dea pe toţi pe spate. Vision Next 100 este numele noului concept realizat de inginerii BMW în cadrul sediului din Munich, care din punctul nostru de vedere depăşeşte cu mult limitele a tot ceea ce ţi-ai putea imagina cu privire la designul maşinii viitorului.

BMW se poate lăuda deja cu o serie largă de maşini scoase pe piaţă, de bună calitate şi extrem de arătoase, însă nu vor să se oprească aici, luând ochii tuturor curioşilor cu un model unic şi parcă rupt din filmele Science Fiction. Încă de la interior, noul concept de maşină BMW te va surprinde în cel mai plăcut mod posibil. Nu are butoane şi nici nu seamănă cu ceva de pe planeta Pământ, pare mai degrabă un design adus de pe o altă lume, în care totul se petrece cu viteza luminii. Inginerii BMW au ales de data aceasta să folosească realitatea augumentată pentru a optimiza modul în care arată maşina la interior, acum fiind capabilă să afişeze în timp real informaţii direct pe parbriz, astfel încât să nu mai fii deloc distras de la condus, punând mai mult accent pe relaxare şi condus confortabil. Totodată, singura metodă de a interacţiona cu meniul de programare al maşinii, făcându-se pe baza unor serii de „triunghiuri” receptive, unde conducătorul auto prin intermediul gesturilor va putea să transmită informaţii către sistemul computerizat al maşinii.

La exterior maşina se prezintă cu o formă total neobișnuită, dar totodată extrem de atrăgătoare. Nu am cuvinte să descriu cât de bine arată, nici nu îmi pot imagina cum ar reacţiona cineva dacă ar vedea în zilele de astăzi o astfel de maşină pe drumurile publice. Cei de la BMW au creat un design care să poată reprezenta cu adevărat conceptul de maşină a viitorului, punând în special accent pe unibody, acoperind chiar şi roţile pentru a face ca masina să fie cu adevărat specială.

Vision Next 100 în momentul în care va ieşi de pe bancul de probe va veni echipată cu toate tehnologiile aferente maşinilor inteligente, inclusiv şi conducerea autonomă, la care mulţi producători visează.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.