Bodyprint, noua metodă propusă de Yahoo

0
425

Dacă până acum ne-am obișnuit să intoducem un cod PIN sau să folosim amprenta digitală pentru a debloca un telefon, ei bine, niște cercetători de la compania Yahoo ne propun Bodyprint.

În ultimul timp, tot mai mulți oameni folosesc telefoane inteligente pentru un număr cât mai mare de activități, deci securitatea datelor pe care le stocăm în memoria telefonului a devenit foarte importantă. De obicei, folosim un cod PIN sau o amprenta digitală pentru a ne securiza telefonul împotrivă străinilor care îl accesează, dar se pare că există și alte alternative mai interesante.

Noua alternativă, Bodyprint, este o tehnologie testată și demonstrată la Computer-Human Interaction Conference din Seul. Bodyprint folosește display-uri capacitive precum cele din aproape orice telefon inteligent pentru a identifica deținătorul. Pentru ca un grad sporit de precizie să fie dobândit, trebuie scanate părți ale corpului mai mari decât vârful unui deget deoarece rezoluția de intrare a panourilor este foarte mică. Deocamdată s-au folosit cinci degete, falange, o ureche, un pumn sau o palmă întreagă.

Pe lângă un grad de precizie înalt, partea bună cu această tehnologie este că se poate folosi pentru alte aplicații practice. Nu trebuie neapărat să folosești Bodyprint doar pentru a debloca telefonul ci în schimb poți să blochezi accesul la alte documente sau să răspunzi la un apel telefonic prin folosirea urechii.

Momentan, tehnologia a fost testată doar pe 12 utilizatori având o rată de succes de 99,98%. Pentru a implementa metoda nouă în soluții comerciale, echipa din spatele proiectului trebuie să mai lărgească eșantionul de test.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.