Directorul Google susţine că ne vom putea conecta la Internet prin sânge

0
456

Directorul gigantei corporaţii Google, pe numele său Ray Kurzweil, a ţinut un discurs mai mult decât curajos la un congres din Detroit despre viitorul tehnologiei şi cum asta va influenţa vieţile oamenilor în următorii câţiva ani.

El a declarat că până în anul 2030 dispozitivele noastre cu care navigăm pe Internet se vor micşora până la dimensiunea unei celule sangvine precum leucocita sau trombocita. El crede că un astfel de scenariu ne-ar prelungi vieţile şi că ne va permite să ne conectăm la Internet doar prin intermediul unui microdispozitiv din organism, fără alte aparaturi externe.

Ray Kurzweil ne aminteşte că ale noastre creiere sunt deja conectate la Internet într-un anume fel, dar ne rămâne doar să folosim anumite dispozitive pentru ca simţurile noastre să acceseze şi să proceseze informaţiile furnizate nouă de către tehnologie.

Kurzweil a recunoscut că nu orice situaţie va putea fi rezolvată cu ajutorul tehnologiei, dând un exemplu simpatic în acest sens cum că o inimă frântă se poate repara, dar nu şi una frântă din dragoste.

Ray Kurzweil este recunoscut pentru faptul că este obsedat de ideea cum că tehnologia şi ştiinţa în general pot prelungi şi îmbunătăţi foarte mult vieţile oamenilor, el însuşi luând zilnic pastile pentru a fi mai longeviv. Kurzweil este totodată un futurolog, inventator şi scriitor de cărţi ajuns la vârsta de 67 de ani, care a făcut previziuni despre evoluţia tehnologiei care s-au dovedit a fi adevărate şi a scris cărţi foarte populare despre inteligenţa artificială. El consideră că realitatea virtuală nu trebuie să implice doar văzul şi auzul, ci toate cele 5 simţuri umane.

Ziarul Wall Street Journal îl consideră pe Ray Kurzweil drept un geniu fără repaos, iar revista Forbes îl numește „mașina gânditoare ultimativă”.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.