Atenționare pentru cei care urmăresc filme online cu BS Player

0
687

De cinci ani de zile, aplicația multimedia BS Player are o problemă majoră de securitate ce a fost descoperită de curând. Această vulnerabilitate poate fi exploatată de un hacker pentru rularea unui cod arbitrar  infectând PC-ul cu diverși viruși, susțin specialiștii români în securitate online de la Bitdefender.

Creată încă din 2010, vulnerabilitatea a încetat să mai funcționeze ulterior ultimei actualizări dar exploit-ul poate întrerupe rularea aplicației , generând o excepție care poate oferi contaminarea cu un cod arbitrar pe PC-ul utilizatorului de către un atacator. Cei 70 de milioane de utilizatori ai BS Player de pe glob trebuie să-și actualizeze cu cea mai recentă versiune aplicația, pentru a evita eventuale probleme.

Această vulnerabilitate care durează de cinci ani este activă preponderent pe sistemele de operare Windows XP, Windows Vista și Windows 7, atât în varianta 64 de biți cât și în cea de 32 de biți, Windows 8 fiind ferit de astfel de atacuri datorită mecanismelor speciale de protecție cu care e înzestrat acest recent sistem de operare.

Utilizatorul poate fi înșelat cu ușurință de către atacator să acceseze un asemenea fișier periculos. Accesând reclama falsă prin care se descarcă fișierul ce activează vulnerabilitatea, comenzile PC-ului atât ca date stocate cât și ca sistem de operare fiind preluate de către atacator.

Asemenea vulnerabilități întâlnite în aplicații obișnuite cum ar fi Adobe, Java sau în sisteme de operare precum Windows sunt ”mană cerească” pentru atacatori, acestea reprezentând soluția optimă de ”livrare” a virușilor, evitând orice suspiciuni din partea utilizatorilor. O eroare banală întâlnită în astfel de aplicații poate avea repercursiuni extrem de grave, în cazul în care atacatorul urmărește scopuri negative.

Vulnerabilitățile de acest fel sunt aproape imposibil de detectat datorită faptului că sistemele de securitate le consideră ca și erori uzuale. Pentru evitarea unor astfel de evenimente nedorite se recomandă actualizarea la zi atât a sistemului de operare, cât și a celui de securitate și a aplicațiilor utilizate.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.