Când au apărut primii europeni albi

0
748

Potrivit unui studiu prezentat recent la o conferinţă anuală organizată de antropologi americani pe 26 martie, europeanul cu pielea albă sau altfel spus, cel de tip caucazian, a apărut în urmă cu mai puţin de 8000 de ani.

Savanţii au luat în calcul faptul că primii oameni ajunşi în Europa în urmă cu 40000 de ani aveau pielea neagră, iar noile studii arată că oamenii care trăiau pe teritoriul Spaniei, Luxemburgului şi Ungariei acum 8500 de ani aveau tot piele de culoare închisă şi erau „de meserie” vânători-culegători.

Pentru a ajunge la rezultatele menţionate, savanţii au comparat genomurile a 83 de indivizi şi au declarat în luna februarie a anului în curs că europenii din zilele noastre au ca strămoşi trei populaţii străvechi de vânători-culegători şi agricultori.

Un studiu realizat de o echipă de biologi a relevat faptul că o populaţie numeroasă de crescători de animale din nordul Mării Baltice a ajuns în Europa acum 8000 de ani şi a supravieţuit până în urmă cu 3000 de ani.

Savanţii au mai descoperit că lipsa a două gene, SLC24A5 şi SLC45A2, au contribuit decisiv la depigmentarea pielii europenilor.

Nina Jablonski, profesor de paleontologie la Universitatea Pennsylvania din Statele Unite ale Americii a declarat că banuieli mai vechi s-au adeverit odată cu descoperirea faptului că apariţia pielii depigmentate s-a datorat unui amestec produs între populaţii dispersate din nordul Europei.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.