Maşina modulară robotică, o nouă cale spre viitor

0
444

Agenția spațială americană a creat un vehicul autonom mai interesant decât cel creat de Google.

Deoarece multe companii cred că mașinile autonome reprezintă viitorul în domeniul mijloacelor de transport, cei de la NASA consideră că o astfel de tehonologie ar putea fi folosită și în explorarea altor planete.

Deci, așa a apărut Modular Robotic Vehicle sau MRV pe scurt. Mașina celor de la NASA a fost prezentată oficial cu ajutorul clipului video de mai jos, iar surpriza nu este foarte mare deoarece în trecut au existat zvonuri în legătură cu crearea unui vehicul care poate fi folosit în explorarea altor planete.

Într-un final, ce este și ce știe să facă Modular Robotic Vehicle? Vehiculul este electric, funcționează pe baterii, iar fiecare dintre cele patru roți poate fi controlată individual. MRV este de dimensiunea unei mașini de golf și are o multitudine de funcționalități printre care abilitatea de a se deplasa singură sau controlată cu ajutorul unei telecomenzi de la distanță.

Cei de la NASA au declarat într-o conferință de presă că mașina are o viteză maximă de 65 de kilometri pe oră, iar din motive de siguranță este limitată la 25 de kilometri pe oră. Vehiculul cântărește 900 de kilograme, iar motoarele din roți sunt răcite cu lichid.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.